2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2017. december 22. péntek • 14:23

Jakab István: Erős szakmai centrum jött létre

A szakmai szervezetekben meglévő speciális tudás, speciális szervezőerő és szervezettség az osztályok élén lévő vezetőkön keresztül a kamarában koncentrálódik.

- Olyan erőcentrum alakult ki, amilyen a rendszerváltás óta nem volt Magyarországon – mondta az agrotrend.hu-nak Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alakuló küldöttgyűlése kapcsán.

fotó:MTI

A november 3-án megtartott agrárkamarai választáson a Magosz 17 szervezettel fogott össze, az együttműködés lefedte a teljes magyar agrár- és élelmiszergazdaságot, valamint a -kereskedelmet is. A választáson a Magosz és szövetségesei listája a szavazatok 88,3 százalékát kapta, a NAK december 20-án tartotta meg alakuló küldöttgyűlését.

Jakab István hangsúlyozta: nemcsak a szándékok vannak meg, nemcsak az akarat és nemcsak a szép szavak szintjén, hanem az erők összeadódásával tudnak konkrétan szakmai alapon, szervezőmunkában az érdekek mentén dolgozni.

Ez ad lehetőséget az erősebb kiállásra akár országos, akár uniós szinten, ha arra egy-egy ágazatnak szüksége van

 – mutatott rá

Ez történt például a méz esetében, ahol a kamarai csapat felsorakozott a méhészek mögött, teljes támogatást biztosítva nekik a brüsszeli küzdelemben.

Jakab István megerősítette: a cél az, hogy Magyarország ezen a területen képes legyen versenybe szállni az itt lévő multikkal a minőség és az élelmiszerbiztonság megőrzése mellett.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.