2021.11.27., szombat , Virgil

Hírek

2019. január 04. péntek • 16:10

Január 1-jétől kizárólag az új típusú műveleti laptömbök érvényesek

A régiek befejezését a hatóságok felé be kell jelenteni.

A régi típusú műveleti lap tömbök befejezését – attól függetlenül, hogy azok teljesen beteltek-e – a hatóság felé be kell jelenteni - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.


fotó: Pixabay

Az elmúlt 2 évben több fontos jogszabályi változás is érintette az erdőgazdálkodással foglalkozó szakembereket. Mind az erdőtörvény, mind a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet számos ponton módosult illetve megváltozott.

Az egyik kiemelten fontos változás az, hogy a „régi típusú” műveleti lap tömbök csak 2018. december 31-ig használhatóak fel, ezt követően ezek befejezését a hatóságok felé haladéktalanul be kell jelenteni.

Fontos, hogy ez azon tömbökre is vonatkozik, amelyekben nincs minden oldal kitöltve, vagy akár teljesen üresek. Ehhez a megszokott bejelentési felület használható.

A nyár folyamán megjelent a NÉBIH tematikus honlapján a „Műveleti lap” menüpont alatt az új előírásoknak megfelelő adattartalmú műveleti lap minta, valamint a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. Az új nyomtatványok a nyomtatványboltokban elérhetők. 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.