2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2015. november 05. csütörtök • 12:13

Jobbik kontra Fidesz: áll a bál a földeladások miatt

A Jobbik visszautasítja, hogy azért van a földeladások ellen, mert átállt a nagybirtokosok oldalára, Simicska Lajos médiájának támogatásáért cserébe. Bitay Márton államtitkár viszont megismételte, hogy gyanús, ahogy a Jobbik véleménye megváltozott a földügyekben.


fotó: jobbik.hu

Magyar Zoltán az M1 hírfolyamában azt mondta: a Jobbik mindig is a nagybirtokosok földhöz jutása ellen szólalt fel. A párt országgyűlési képviselője szerint a vádaskodó képviselőknek bíróság előtt kell majd felelniük. "2010 óta egyébként következetesen, mindig is a nagybirtokrendszer ellen és a Fidesz oligarchái ellen szólaltunk fel. Ugyanúgy ahogy a jelen esetben a föld privatizációjakor is pont azt mondjuk, hogy attól félünk, hogy a magyar állami földek az ehhez hasonló nagyvállalkozókhoz fognak kerülni" – mondta Magyar Zoltán a Jobbik képviselője.

A Jobbik ma már nem követel földosztást így reagált kedden Fazekas Sándor egy fideszes napirend előtti felszólalásra. A földművelésügyi miniszter 2006-os programjával szembesítette az ellenzéki pártot. A Jobbik akkor még a földtörvény olyan módosítását kezdeményezte, amely biztosítja a termőföld megmaradását, illetve visszakerülését a magyar gazdák tulajdonába - idézett az iratból a tárcavezető.

A Jobbiknak a 2014-es választási programjában is szerepelt még a földosztás. A „Kimondjuk. Megoldjuk" című iratban az szerepel, hogy az ellenzéki párt nem csupán a külföldiek földvásárlását, hanem az oligarchák által uralt, kevés munkaerőt foglalkoztató nagybirtokrendszer kialakulását is megakadályozná. Azt írták, a Jobbik a versenyképes családi gazdaságokra épülő földbirtokszerkezetet tartja követendő célnak.

agrotrend.hu / hirado.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.