2021.07.27., kedd , Olga, Liliána

Hírek

2018. december 29. szombat • 13:56

Jótékonysági vadászatot tartottak Fejér megyében

Az eseményt hatodik alkalommal rendezték meg Kápolnásnyéken az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szervezésében és az Országos Magyar Vadászati Védegylet közreműködésével.

2013 óta minden év december 27-én, János napján kerül sor a jótékonysági akcióra, amelyen idén 12 megyéből 155-en vettek részt. A vadászok által befizetett összeg körülbelül 3 millió forint, ezzel ebben az esztendőben is a Fejér Megyei Szent György Kórház gyerekosztályát támogatják a szervezők - írja sajtóközleményében az Országos Magyar Vadászati Védegylet.

Idén is jótékonykodtak a vadászok - fotó: pixabay.com

Fejes László, a jótékonysági vadászat ötletgazdája elmondta: a hat év alatt az összefogás által a kórház számára orvosi eszközökre biztosított összeg megközelíti a 10 millió forintot. Az idei bevételt két olyan berendezés megvásárlására fordítják, amely a légzőszervi megbetegedéseket tudja diagnosztizálni.

Különleges eszközökről van szó, amelyekből mindössze 2 van az egész országban, így a Fejér Megyei Szent György Kórház lesz a 3. intézmény, ahol ilyennel dolgozhatnak.

A jótékonysági vadászat mára országos eseménnyé nőtte ki magát, ami látszik a résztvevők számából és abból, hogy az ország megyéinek kétharmadából érkeztek Kápolnásnyékre, az esemény központi helyszínét biztosító Halász-kastélyhoz. A nagy létszám miatt idén már 5 környékbeli területen folyt a vadászat.

További részletek és fotók az OMVV honlapján.

agrotrend.hu / Vadászati Védegylet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.