Hírek

Jövőtervezés a Campus fesztiválon

Interaktív játékokkal, értékes nyereményekkel, a fiatalok pályaválasztására ösztönzőleg ható természet- és állatvédelmi programokkal, a fenntartható étkezésről szóló ismeretekkel, helyben készített finomságokkal és hungarikumokkal, valamint a Kárpát-medence kincseinek bemutatásával várja az Agrárminisztérium a Civil Faluban a fiatalokat a debreceni Campus Fesztiválon.

A megnyitón dr. Kovács Zita az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára örömtelinek nevezte, hogy az agrárfelsőoktatás és az agrárszakma presztízse növekszik. Megemlítette, ahogy a Campus Fesztivál is évről évre megújul, úgy az agrárszektorban és az élelmiszer-iparban is fontosak az innovációk, az új képzések, létrejövő startupok, mert ezek tudástranszferei, válaszokat adhatnak a jelen kihívásaira, segíthetnek megóvni természeti értékeinket és hagyományainkat, és benne civilizációnkat. Ahhoz, hogy minél több fiatalhoz érjenek el a fontos ágazati információk, vagy segítséget kapjanak pályaválasztásuk tervezéséhez az Agrárminisztérium is hozzájárul.


Forrás: kormany.hu

A fesztivál területén felállított pavilonjaiban a fiatalok színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg a szakképzésekkel, a választható szakmák sajátosságaival, az erdőgazdálkodás eszközeivel és módszertanával – mely egész Európában a fenntartható gazdálkodás modelljének számít -, a vadgazdálkodás szempontjaival – mely nem pusztító tevékenység, hanem a harmónia fenntartásának, és az élővilág megőrzésének fontos eleme – és  a tárcákon átívelő, közös ügynek számító felelős állattartással.

Az eseményre kitelepült a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is, ami programjain keresztül a magyar puszta értékeit és titkait mutatja be kedvet csinálva az aktív ökoturizmushoz.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2014-től 9 kiemelt természetvédelmi fejlesztés megvalósítását kezdte el mintegy 7,7 milliárd forint támogatás felhasználásával, melyek eredményeként több mint 5500 hektárnyi védett természeti terület értékmegőrzési feltételei javultak.

A szakmai tematikus napokon részt vett továbbá a Törley Pincészet kóstoltatással, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Nemzeti Pálinka Kiválóság Program keretén belül a minőségi, mérsékelt és kulturált alkoholfogyasztás népszerűsítésével, a Felelős GasztroHős, akik a fenntartható étkezés témaköreiben ad át tudást játékos formában, valamint szakmai partnerként a Zöldövezet Társulás Környezetvédő Egyesület a szelektív hulladékgyűjtés és az ÚjraPohár rendszerének biztosításával.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés