2019.06.19., szerda , Gyárfás

Hírek

2015. november 11. szerda • 13:30

Jubilálnak a növényorvosok - bekerültek a törvénybe is

A növényvédelem az agrárágazat szempontjából kiemelt fontosságú területnek számít, mivel az élelmiszerbiztonság a talajnál, illetve a növényeknél kezdődik - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a X. Növényorvosi Napon.

fotó: agrotrend.hu

Arról is szólt, hogy a Növényorvosi Kamara 2014 novembere óta a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnere, a tárca Növényvédelmi Bizottságának munkájában aktívan részt vesznek, a bizottság pedig eredményesen működik.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a közelmúltban bekerült a növényorvos fogalma az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvénybe. Elmondta, hogy a növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet módosítása folyamatban van. Úgy vélte, a Növényorvosi Kamara és a minisztérium együttműködése az utóbbi időben sokat erősödött, folyamatos az eszme és véleménycsere. Megemlítette, hogy jelentősen nőtt a kamara részére folyósított támogatás mértéke is.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány kihirdette a tavasszal kiírt Fiatal Gazda pályázat eredményét, melynek keretei között több mint 3000 gazda nyert nagyjából 12 millió forintos támogatást gazdaságuk létrehozására. Hozzátette, hogy a kormány erre a célra 38 milliárd forintot osztott szét.

(A X. Növényorvosi Napról rövidesen részletesen beszámolunk.!)

agrotrend.hu

 

Fókuszban
Tűzgyújtási tilalom az Alföldön

Tűzgyújtási tilalom az Alföldön

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt

Több, mint száz falu halt ki a forróság és az aszály miatt

Több, mint száz falu halt ki a forróság és az aszály miatt

A példa nélküli hőség soesem látott mértékű szárazsággal jár, ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.