2019.09.20., péntek , Friderika

Hírek

2015. november 11. szerda • 13:30

Jubilálnak a növényorvosok - bekerültek a törvénybe is

A növényvédelem az agrárágazat szempontjából kiemelt fontosságú területnek számít, mivel az élelmiszerbiztonság a talajnál, illetve a növényeknél kezdődik - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a X. Növényorvosi Napon.

fotó: agrotrend.hu

Arról is szólt, hogy a Növényorvosi Kamara 2014 novembere óta a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnere, a tárca Növényvédelmi Bizottságának munkájában aktívan részt vesznek, a bizottság pedig eredményesen működik.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a közelmúltban bekerült a növényorvos fogalma az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvénybe. Elmondta, hogy a növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet módosítása folyamatban van. Úgy vélte, a Növényorvosi Kamara és a minisztérium együttműködése az utóbbi időben sokat erősödött, folyamatos az eszme és véleménycsere. Megemlítette, hogy jelentősen nőtt a kamara részére folyósított támogatás mértéke is.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány kihirdette a tavasszal kiírt Fiatal Gazda pályázat eredményét, melynek keretei között több mint 3000 gazda nyert nagyjából 12 millió forintos támogatást gazdaságuk létrehozására. Hozzátette, hogy a kormány erre a célra 38 milliárd forintot osztott szét.

(A X. Növényorvosi Napról rövidesen részletesen beszámolunk.!)

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.