2020.09.20., vasárnap , Friderika

Hírek

2018. december 09. vasárnap • 11:45

Karácsony előtt szinte minden élelmiszer drágul

A hal, a pulyka és a bárányhús ára is emelkedésnek indult, aminek kizárólag csak a karácsonyi vásárlási roham lehet az oka. Megkapunk e mindent időben? - az agrotrend heti hír összefoglalója.

Január 1-től az ESL és UHT tejnek is csökken az áfája - Az Agrárminisztériumnak is kiemelt célja a lakosság megélhetési terheinek csökkentése.

Gyomorforgató körülmények egy sertéstelepen! - Kacsatetemekkel etették a sertéseket egy Bács-Kiskun megyei állattartó telepen.

Növekszik a pulykahús forgalma a karácsonyi időszak alatt - Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.

Világszerte növekszik a kereslet a pulyka iránt - fotó: pixabay.com

Megállapodott az Agrárminisztérium és a Horgász Szövetség - Stratégiai partnerségi megállapodást és közfeladat-ellátási szerződést kötöttek.

Ez a fejlesztés lesz a tehenek legjobb barátja - A Vink körömfürösztő szőnyeg fertőtlenít vagy gyógyszereket juttat az állat körmeire.

Új igazgatót nevezett ki a Magyar Sörgyártók Szövetsége - Az új igazgató a minőségi sörözés népszerűsítését, a gyártás versenyképességének növelését és az itthoni beszállítói háttér erősítését tűzte ki célul a következő időszakra.

Drágulhat a bárányhús - A belföldi kereslet is megélénkül, ezért az ünnep közeledtével még tovább emelkedhetnek a piaci árak.

A karácsonyi időszakban megnövekedett a bárányhús iránti kereslet, de ez az árán is meglátszik - fotó: pixabay.com

Kiderült ki lett az Év bortermelője Magyarországon! - Először nyerte határon túli magyar az elismerést.

Az agrárium kihívásait a fiatalok tudják megoldani - Szükség van a tudásukra és ötleteikre.

Tovább fejlődnek a tanyák, 1,23 milliárd forint áll rendelkezésre - Meghirdették a jövő évi Tanyafejlesztési programot, amely 3 célterület között oszlik meg.

A gazdáknak már a vegánoktól is félniük kell? - Egyre népszerűbb a hús- és tejmentes életmód, de mit jelent ez a mezőgazdasági ágazatok számára?

Már a burgerekbe sem kell hús - fotó: Farmers Weekly

2 éves mélyponton az élelmiszerárak - Előrejelzések szerint a 2018/2019-es termésévben a globális gabonatermés kevesebb lesz a tavalyinál.

Elindult a nemzeti húsgalamb program - Bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Kisállat Kiállításon.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.