2020.08.05., szerda , Krisztina

Hírek

2017. október 22. vasárnap • 15:32

Kárpát-medencei tőkealap létrehozásáról született döntés

Fontos, hogy nőjön a magyar és a magyar munkavállalókat alkalmazó vállalatok száma.

A magyar kormány egységes Kárpát-medencei gazdasági térben kezdett gondolkodni – hangsúlyozta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) gazdasági és önkormányzati szakbizottságának pénteki budapesti ülésén.

Lepsényi a szakbizottság elnökeként arról beszélt, hogy a határon túli magyarság gazdasági megerősítése alappillérré vált, és egy sor konkrét lépés született e cél megvalósításáért. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb eredményének a vajdasági, a kárpátaljai, a muravidéki, a drávaszögi, az erdélyi és a felvidéki magyar gazdaságfejlesztési programok elindulását nevezte - írja a Magyar Idők.

Mint mondta:

nemrég egy Kárpát-medencei tőkealap létrehozásáról született döntés, amelynek célja a Magyarországon bejegyzett vállalkozások Kárpát-medencei terjeszkedésének elősegítése.

Potápi Árpád János fontosnak nevezte, hogy nőjön a magyar és a magyar munkavállalókat alkalmazó vállalatok száma, és növekedjen a magyarság kezében összpontosuló vagyon.

Csite András, a Hétfa Kutatóintézet igazgatója egy kutatást ismertetve azt mondta: mintegy 88 ezer magyar családi vállalkozás működik a külhoni régiók­ban, amelyek mintegy félmillió magyar embernek biztosítanak megélhetést.

E kisméretű üzleti közösségek az otthon maradást segítik és fontos helyi közösségerősítő funkciót látnak el.

agrotrend.hu / magyaridok.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.