2022.06.30., csütörtök , Pál

Hírek

2018. november 11. vasárnap • 14:20

Kevés a fiatal gazda. Mi lesz így az agrárvilággal?

Egyre kevesebb a fiatal gazda, nem csoda ha így minden egyre drágább, hiszen az agrárvilág is munkaerő hiányban szenved.

Nagyon kevés a fiatal gazda - Magyarországon a 40 év alatti fiatal gazdák 15%-ot tesznek ki.

Drágulást várnak a cukorpiacon - A szakemberek jóslatai szerint jövőre jelentős áremelkedést fogunk tapasztalni a cukrot illetően.

Az ételek hazai alapanyagokból legyenek előállítva - Az elmúlt években 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeripari szektorba.

Zsigó Róbert: 2017-ben az élelmiszeripar eredményes évet zárt - fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

Nagy István: Kell, hogy elismerjük a legjobbakat - Meg kell becsülnünk a sikeres agrárszakemberek munkáját és meg is kell mutatnunk őket másoknak.

7%-kal emelkedett a vágótehén ára - Magyarországon a fiatal bika és a vágóüsző termelői árai viszont csökkentek.

Öngondoskodás szükséges a bor szőlő- és bortermelők körében - Hosszú távon, azok a birtokok maradnak fenn, amelyek támogatások nélkül is rentábilisak.

A klímaváltozás bizonytalanná teszi az élelmiszertermelés és -elosztás feltételeit - Magyarország a 30. helyen áll a 113 országot magában foglaló Globális Élelmiszerbiztonsági Index rangsorában.

A rangsort Szingapúr vezeti - fotó: 123rf.com

Mintegy 14 milliárd forint jut a szőlő szerkezetátalakításra - A támogatást 2018. november 2-a és 30-a között lehet igényelni.

Újabb utak nyíltak meg a húsipari vállalatoknak - 18 húsipari vállalaton felül, amelyek már rendelkeznek exportengedéllyel, 5 újabb cég exportálhat Szingapúrba.

2021-től az innováció, a digitalizáció és a modernizáció kapja a főszerepet az agrárpolitikában - Az erdőgazdálkodás, az élelmiszer-feldolgozás és a mezőgazdasági termelés területét érintő agrárinnovációs operatív csoportok létrehozását támogatják.

Drága lesz a jövő istállója - A mezőgazdaság jövőjének kérdéseit fejtegették az LVM Mezőgazdasági Napján.

A politika új irányokba fogja irányítani a mezőgazdasági fejlődést - fotó: Top Agrar

Ismét téma a kalászosok őszi gyomirtása - A gyomösszetétel évről évre változik, aminek klimatikus és agrotechnikai okai vannak, így az egy- és kétszikűirtást is az adott körülményeknek megfelelően kell elvégezni.

Határon túli segítség a fejlődés érdekében - Még az idén elindulhat a Kárpát-medencét lefedő falugazdászprogram, amely során a határon túli magyar gazdálkodóknak segítenének.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.