2020.03.29., vasárnap , Aguszta

Hírek

2020. február 15. szombat • 16:12

Ki hogy udvarol az állatvilágban? – Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban

Az állatok is lehetnek szerelmesek? Hogyan választanak párt maguknak, hogyan udvarolnak? A mai napon a Valentin-naphoz kapcsolódva a szerelem és a párválasztás a fő téma a Budakeszi Vadasparkban a Szerelmes állatok napján.

A vad- és háziállatok más-más taktikát, fortélyt használnak a kiszemelt nőstény, vagy éppen hím elcsábítására. Egyes állatok viselkedésükkel, hangjukkal próbálnak hódítani. Bizonyos fajoknál a hímek, míg másoknál a nőstények választanak párt. Az evolúció fajspecifikus stratégiákat alakított ki azért, hogy minden állat a saját „erősségeinek” megfelelően találhassa meg párját.


forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

A Szerelmes állatok napján a Budakeszi Vadaspark látogatói ismeretterjesztő előadást hallhattak az állatfajok szerelmi szokásairól. Kiderült, mit jelent és mely fajra jellemző az úgynevezett barcogás, és hogy mely vadfajok élnek monogám és melyek poligám kapcsolatban. Akik ma felkeresték a Vadasparkot, több pikáns részletet is megtudhattak a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok párkeresési és szerelmi szokásairól, technikáiról.

A szakvezetésen kívül a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület játékos előadást tartott a legkisebbnek az udvarlási szokásokról, továbbá állattréningek és kisragadozó látványetetés is várta az érdeklődőket.

agrotrend.hu / Budakeszi Vadaspark

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.