2020.05.27., szerda , Hella

Hírek

2019. október 12. szombat • 12:19

Kié lesz a nyertes méz?

Az V. Baranyai Mézes-Mázas Napot rendezik meg Szentlőrincen szombaton, az eseményen hirdetik ki a Baranya méze verseny eredményét.

A Pécsi Méhész Egyesület a Baranya Megyei Önkormányzattal közösen már harmadik éve osztja ki ezt a díjat. A versenyre 63 mézminta érkezett, ebből hatot horvátországi méhészek küldtek - írja a bama.hu.

A mézek adományba kerülnek majd - fotó: pixnio.com

Különböző kategóriákban hirdetik ki az első három helyezettet, közülük a legtöbb pontot kapott lesz a megye méze. A leadott bontatlan mézek a Pécsi Regionális Véradó Állomásra kerülnek adományként, és a novemberi véradó napon osztják ki.

Szombaton a méhészeknek szakmai előadásokat tartanak, de a nagyközönség is talál magának programot, az óvodás és iskolás csoportok hűtőmágnest készíthetnek, és egyéb mézzel kapcsolatos játékokat próbálhatnak ki.

Lesz egy interaktív méhész sátor is, ahol egy szemüveg segítségével egy kaptárba pillanthatunk be, és megismerhetjük, milyen munkát végeznek a méhek.

A mézlovagrendek felvonulása mellett idén először mézszentelésre is sor kerül, és bemutatják a Magyar Méz Könyvét, amely a mézről, a méz történetéről, a mézkészítésről szól.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.