2021.04.11., vasárnap , Leó, Szaniszló

Hírek

2018. május 01. kedd • 11:47

Kifejezetten lédús a lisztkukacburger

A penészevő gabonabogár lárvájából készült húspogácsa pluszban még zamatos és dióízű is.

Miután az Európai Unió januárban engedélyezte a rovarokból készült élelmiszerek bolti forgalmazását, péntektől az egyik aacheni Rewe üzletben megjelent egy lisztkukacburger a mélyhűtő pultban. Ezt az osnabrücki "Bugfoundation" elnevezésű Startup-vállalat találta fel - írja a topagrar.com.

fotó: Walter Bieri/dpa

Michael Reinartz, az üzlet vezetője úgy nyilatkozott, hogy a hús

„fehérjében gazdag, tiszta, egészséges és állatkínzástól mentes”.

A húspogácsa a penészevő gabonabogár lárvájából (angolul buffalo worm) készül, amelyet egy holland cég állít elő. A szójával és a fűszerekkel együtt a húspogácsa lédús és zamatos, dióízű.

Az Aachen-i premier után a Bugfoundation cég elképzelései szerint a rovarhamburger gyorsan el fog terjedni, a Rewe üzletlánc németországi piacain már tervezik a következő nyitásokat. Az biztos, hogy az ügyes marketingkoncepciótól a trendi csomagolásig mindent bevetnek a félelem/undor leküzdésének érdekében.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.