2021.06.25., péntek , Vilmos

Hírek

2020. december 01. kedd • 16:45

Kilátót és erdei pihenőhelyet újítanak fel a Keleti-Mecsekben

Egy nagyobb projekt keretében megújul a kilátó a Cigány-hegyen és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található.

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság két népszerű és jelentős látogatottságnak örvendő turisztikai létesítményét varázsolják újjá az év végén - írta a Turista Magazin.

A 2007-ben épült Cigány-hegyi-kilátó teljes fa- és fémszerkezete új felületkezelést kap, a kőből készült alépítmény külső homlokzatán kijavítják az elmúlt évtizedekben keletkezett hibákat. Az építmény belső falai új felületképzéssel frissülnek. Az elhasználódott kültéri bútorok helyett új pad-asztal garnitúra és szalonnasütő várja a kirándulókat.

Fotó: Lánczi Péter

Szintén jelentős ráncfelvarráson esik át a fokozottan védett Óbányai-völgy egyetlen piknikezésre alkalmas, pihenőhelyet biztosító alkalmatossága. A meglévő berendezések mára sajnos méltatlan állapotba kerültek, hiányosak, balesetveszélyesek. A terület tulajdonosainak hozzájárulásával új szalonnasütő és kültéri bútorok kerülnek az elhasználódottak helyére. A nyári záporok elől egy vadonatúj esőbeálló nyújt majd menedéket, amely méretében és kialakításában visszafogott, kizárólag funkcióját tekintve igyekszik többet adni a kirándulók, túrázók népes táborának – írja közleményében a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Fotó: Lánczi Péter

 

agrotrend.hu / Turista Magazin

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.