Hírek

Kistermelők a közvetlen értékesítés szolgálatában

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a figyelmet, hogy a kistermelői élelmiszer-előállítást és -forgalmazást be kell jelenteni a területileg illetékes járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalhoz.

A kistermelőkre a hatályos kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet vonatkozik, miszerint kistermelő az a természetes személy, aki saját gazdaságából származó alapterméket, és abból általa előállított terméket, mennyiségi és területi korlát betartásával értékesítheti (közvetlenül a végső fogyasztónak a gazdasága helyen, piacon, vásáron, rendezvényeken, illetve olyan helyi kiskereskedelmi és vendéglátóipari egységek részére, amelyek közvetlenül a fogyasztóknak értékesítik a termékeiket).

A kistermelőnek nyilvántartásba vétele céljából szükséges a gazdaság helye szerint területileg illetékes járási hivatalnál a következő adatok feltüntetésével (kistermelő neve, címe; a gazdaság, vagy élelmiszer-előállítás helye; az értékesíteni kívánt élelmiszerek megnevezése) írásban bejelentenie a tevékenységének megkezdését, a tevékenységében bekövetkezett lényeges változásokat, tevékenységének szüneteltetését és megszűnését.

Keressék a területileg illetékes járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalt, hogy a kistermelő bekerüljön a nyilvántartásba és megkapja a regisztrációs számot.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés