2019.12.15., vasárnap , Valér

Hírek

2019. szeptember 11. szerda • 10:11

Kiváló teljesítményre képesek a magyar vállalkozások

A magyar termékek és szolgáltatások egyre népszerűbbek és egyre nagyobb irántuk az igény. Ebben nagy szerepük van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kitartó munkával bebizonyították, hogy a magyar termékek és szolgáltatások világszínvonalúak. Olyat alkottak, amelyre mi magyarok, okkal lehetünk büszkék – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Parlamentben, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit átadó ünnepségen.

Farkas Sándor közölte: a díjazott pályázatok közel 40 százaléka az agráriumhoz kötődik. Mint fogalmazott, ma 14-15 millió ember számára tud a magyar agrárium élelmiszert termelni. Ezt a számot a tárca szeretné megduplázni, amely megvalósításához minden feltétel – kiváló termőföld, szaktudás, technika, humán erőforrás – adott, írja az Agrárminisztérium.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a mezőgazdaság mára nemzetbiztonsági kérdéssé vált. A szakértők úgy tartják, hogy 2050-ig megduplázódik a világ népessége, ami egyet jelent azzal, hogy kétszer annyi élelmiszert kell termelnünk, ugyanakkora területen.

Fontos ugyanakkor – fogalmazott, hogy a legmodernebb technológiák segítségével a legjobb minőséget legyünk képesek megtermelni, a hagyományos, magyar ízek és vonások megőrzése mellett. A mai díjazottaknak ez sikerült, ezért a jövőben használhatják az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet.

A védjegy lehetőség a vállalkozás számára, hogy terméke még szélesebb körben elterjedhessen és garancia a fogyasztó számára, hogy biztosan minőséget vásárol – mondta Farkas Sándor.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte: az Érték és Minőség Nagydíj védjegye objektív mérőszámok alapján úgy igazolja a díjazott termékek és szolgáltatások kimagasló minőségét, hogy közben szimbolikus közösségvállalást kínál a hazai és a kárpát-medencei magyar termelőkkel.

A nemzetpolitika egyik legnagyobb eredménye az a felismerés, hogy külhoni magyarnak lenni erőforrás, amelynek kiaknázásával komoly versenyelőnyre lehet szert tenni - fogalmazott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az átadóünnepségen.

Az idén 60 pályázó 67 pályázata - köztük 7 erdélyi pályázó - kapott Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet . Potápi Árpád János kiemelte, dolgoznak az intézményhálózat erősítésén, hogy a magyar oktatás, kultúra, vállalkozás egyet jelentsen mindenütt a minőséggel.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója hangsúlyozta: a gazdasági életben egyre fontosabb a szerepe azoknak a megkülönböztető jeleknek, védjegyeknek, amelyek kiemelkedő eredményekre, teljesítményekre hívják fel a figyelmet.

Az Érték és Minőség Nagydíj címet az elmúlt évhez képest 31 százalékkal több pályázat érdemelte ki. A díjazottak között megtalálható kis- és középvállalkozó, nagyvállalkozás, szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is.

agrotrend.hu / AM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.