2021.07.27., kedd , Olga, Liliána

Hírek

2020. május 14. csütörtök • 09:40

Komlóültetvényekre adható be kifizetési kérelem

Megjelent a komlóültetvények létesítéséhez kapcsolódó kifizetési kérelem közlemény. Már a hétvégén megnyílik a beadási időszak, a kérelmeket a benyújtás sorrendjében bírálják el.

A kifizetési kérelem kizárólag a befejezett telepítési tevékenységre nyújtható be, ami vonatkozik a támrendszerre, és - ha a támogatási kérelem részét képezte - az öntözőrendszerre is - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy kérelmező a támogatási időszakban egy kifizetési kérelmet adhat be akkor, ha rendelkezik befogadó nyilatkozattal.

Fotó: pixabay.com

A kifizetési kérelmet a Kincstárhoz 2020. május 15-étől 2021. június 30-áig a Kincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani. A vonatkozó 37/2019. (VII. 26.) AM rendelettől eltérően a veszélyhelyzetre való tekintettel a kérelem elektronikus úton is benyújtható. Az ültetvényt a támogatás kifizetésének napjától öt évig fenn kell tartani, az nem számolható fel, de a művelési kötelezettség átadása megengedett, ha azt a Kincstárhoz szabályosan bejelentik.

További részletes információkat és a szükséges formanyomtatványt a 37/2020. (V. 6.) számú Kincstár Közlemény tartalmazza.

agrotrend.hu / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.