2021.01.23., szombat , Zelma, Rajmund

Hírek

2019. december 05. csütörtök • 14:51

Komoly problémát jelent életben tartani a méhcsaládokat

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása, ezért olyan módszerek bevezetését szorgalmazzák, amellyel élhető körülményeket tudnak teremteni a méheknek – közölte Kutasi Tamás okleveles méhészmester csütörtökön.

Az ember által fogyasztott élelmiszerek 60-70 százaléka összefügg a méhek beporzó munkájával, ezért ha valaki a boltban a magyar mézet választja, nemcsak jó minőségű mézet vesz, hanem a jövőjébe is befektet – mondta el a szakember - írja a Világgazdaság.

fotó: pixabay.com

A méhészeknek február 15-ig kell bejelenteniük a méhcsaládjaikat, a magyar méhállomány aktuális számáról akkor lesz pontos adat, de érezhető, hogy csökkent a méhek száma és sokan abba is hagyták a méhészkedést – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a méhek száma általában akkor kezd el fogyatkozni, amikor a méhcsaládok közelében lévő – főleg repcével és napraforgóval beültetett – területeken virágozni kezdenek a növények.

Ennek pontos okát még keresik, de Kutasi Tamás elképzelhetőnek tartja, hogy rovarbarát növényvédőszerek bevezetésével meg lehet oldani a problémát.

agrotrend.hu / Világgazdaság

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.