2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2019. április 28. vasárnap • 12:51

Komoly sikereket érhet el a magyar agrárium

Egyre több támogatás jut a magyar mezőgazdaság szereplőinek, ennek értelmében sokkal sikeresebb eredményeket mutathat fel az agrárium a jövőben.

Csökkent a növényvédő szerek használata - Magyarországon 2018-ban mintegy 1100-féle  engedélyezett növényvédő szer volt forgalomban, amelyből a gyomirtó szerek aránya volt a legnagyobb

Nagy István: a magyar vetőmag kulcskérdés az agrárium fenntarthatósága érdekében - A hazai vetőmagágazat világszerte elismert. Magyarországon jelenleg mintegy százezer hektáron dolgoznak azért a szakemberek, hogy évi 180-190 milliárd forint értékű minőségi vetőmagot állítsanak elő.

Több támogatás jut ökológiai gazdálkodásra - Jelentősen, háromszorosára növelte az Agrárminisztérium az ökológiai gazdálkodásra igényelhető támogatás keretösszegét.

Az ökológiai gazdálkodás támogatásban részesül - fotó: pixabay.com

Fókuszáljunk a levélbetegségekre! - Az enyhe téli időjárás, a némi hótakaró ellenére, országos viszonylatban, rendkívül vegyes képet mutatnak a kalászosok. Vannak jól telelt, erős állományok, de ugyanakkor találkozhatunk a késői vetés vagy őszi csapadékhiány miatt gyengébben fejlett állományokkal is.

Elegendő a magyar tej a hazai polcokra - A hazai tejágazatban a támogatásoknak köszönhetően megnőtt a tejelő állatállomány létszáma, vele együtt a felvásárolt tej mennyisége is.

Megújuló energiaforrások a mezőgazdaságban - A magyar mezőgazdaságban is egyre nagyobb teret kapnak a fenntartható gazdálkodást elősegítő megújuló energiaforrások.

A talajvédelem egyre fontosabb a gazdálkodók számára is - A talajegészség társadalmi-gazdasági és környezeti jelentőséggel egyaránt bír.

A talajbaktériumok teszik élhetővé a földet, amiben sok állat is kiveszi a részét - fotó: pixabay.com

Zsigó György: A kártevők kevésbé sínylették meg a csapadékhiányt - A növényeknél továbbra is a szárazság jelenti a legfőbb gondot. A kártevők kevésbé sínylették meg a csapadékhiányt

Cél a gyepgazdálkodás intenzívvé tétele - A gyepek jelenlegi hozama jelentősen elmarad a lehetőségektől

Veszélyben a hortobágyi legelőterületek eltartóképessége - Természetvédelmi, gazdasági vonatkozásai egyaránt vannak a vízhiánynak, és ezek össze is függnek.

A magyar agrárcégek egyre sikeresebbek az orosz piacon - Tavaly két magyar cég 8 ezernél is több tenyészállatot szállított Oroszországba

Ezer magyar Holstein vemhes üsző szállítására nyert el pályázatot-fotó: pixabay.com

Májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség - Az árak már kezdenek összeérni.

Tervezhetőbb betakarítás az alma- és meggytermelők számára - Az alma- és meggytermelők pozícióját erősíti a felvásárlás kötelező szerződésbe foglalása

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.