2022.05.24., kedd , Eszter, Eliza

Hírek

2018. augusztus 31. péntek • 11:31

Korszerűsítés után is igényelhető adókedvezmény

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény július végi módosítása alapján magasabb adókedvezmény vehető igénybe.

A törvény szerint a társasági adó kedvezményének mértéke 30-45% a beruházás helyszínétől függően (Közép-Magyarország régiójának nem támogatható települései, illetve a támogatható települései, valamint a többi régió), amely kedvezmény kisvállalkozások esetén további 20 százalékponttal, középvállalkozások esetében 10 százalékponttal növelhető, de legfeljebb a 15 millió eurónak megfelelő forintösszeg lehet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Ha megfelelünk a feltételeknek, akkor az adókedvezmény igénybe vehető - fotó: pixabay.com

A változtatásoknak köszönhetően az energiahatékonysági felújításnak minősülő világítás- és fűtéskorszerűsítés után is igényelhető az adókedvezmény.

Az adókedvezmény igénybevételének egyik feltétele, hogy az adózó az adókedvezmény igénybevételének első adóévében – az adóévi társasági adóbevallása benyújtásáig – rendelkezzen auditor által kiállított igazolással, amely alátámasztja, hogy beruházása, felújítása energiahatékonysági célokat szolgál.

A másik feltétel a beruházás, felújítás 5 évig történő fenntartása. A szükséges igazolás elkészítését végző, minősített auditorok megtalálhatóak a www.naknonprofit.hu weblapon.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.