2021.01.21., csütörtök , Ágnes

Hírek

2019. április 30. kedd • 08:09

Közönségdíjas Agrofotó kerestetik!

Az AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését.

Ezeket a célokat nem csak nagydíjainkkal (Az Év Agrárembere, Magyarország Legszebb Birtoka), hanem egy fotópályázattal is el szeretnénk érni. Ezért került kiírásra az Agrofotó 2019 díj, ahol 7 kategóriában kerestük idén a pályaműveket.


fotó:agrotrend.hu

A szakmai zsűri már meghozta a döntését, a közönségdíjas fotó kiválasztása azonban még hátravan. A díjról és a szavazásról Mátrai Zoltán főszervező adott tájékoztatást.

  • Több mint 400 fotó érkezett, több mint 100 versenyzőtől mondta. - Idén külön kategóriába tettük a légifotókat, mert egész más perspektívát mutatnak a földhöz közeli képekhez képest. Sok, egész különleges vizuális alkotást kaptunk. Nem volt egyszerű a legjobb 21-et kiválasztani, ám szerencsénkre idén is igen komoly szakmai zsűri volt segítségünkre ebben a feladatban.

A zsűri elnöke Daróczi Csaba, többszörös Év természetfotósa, de a támogatóink mellet a zsűri tagja még Somodi Ferenc a Magyarország Legszebb Birtoka 2017-es győztese és Szabó Ákos fotósok is.

  • Idén 3 szempont szerint pontoztuk a fotókat (megismételhetőség, eredetiség és esztétika). Nagyon jól tudtuk így a képeket sorrendbe állítani. Most is kiderült, hogy a zsűri kollektív bölcsessége nem ismer határokat! Külön öröm, hogy az agrárvilág neves szereplői álltak a pályázat mellé.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, mint fővédnök, Rapool Kft. mint főtámogató, de a Vitafort Zrt., Kuhn Center Kft., a Hungrana Kft., Groupama Zrt., a Huminisz Kft., a Roundup és a MyActionCam Kft. is komoly szerepet vállalnak ebben a díjkiírásban is.

  • Köszönet a támogatóinknak, mert nélkülük ez sem jöhetett volna létre! Az a reménységünk, hogy jövőre is folytatjuk a pályázatot, immáron több hónapos, folyamatos versengéssel, pontgyűjtéssel.

Persze a jövő évi kiírás előtt még áll egy díjátadó illetőleg egy közönségszavazás is a szervezők előtt.

A közönségszavazásra idén május elseje és huszadika között kerül sor.

  • A szavazás az Agrofotó facebook felületén zajlik majd, s értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapott fotó lesz a közönségdíjas. Remélem sokan kedvet kapnak az idén is arra, hogy szavazatukkal támogassák az általuk legszebbnek ítélt döntős fotót.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.