2021.10.19., kedd , Nándor

Hírek

2019. október 22. kedd • 12:12

Kritizáció az EU mezőgazdasági környezetvédelem terén

A mezőgazdasági biztos, Hogan nézete szerint az EU-országok túl keveset tesznek a környezet védelméért. Megjegyzi, hogy az agrárreformra irányuló javaslatának környezetre vonatkozó szempontjai lassan eltűnnek...

Phil Hogan, az EU mezőgazdasági biztosa ismét bírálta az EU tagállamainak a környezetvédelem terén tapasztalható védekező hozzáállását a 2020 utáni közös agrárpolitika (KAP) reformjának keretében. Egy ideje sajnálattal kell figyelnie, hogy az EU mezőgazdasági miniszterei megpróbálják csökkenteni az általa tavaly benyújtott KAP reformjavaslatok környezetvédelmi törekvéseinek szintjét - mondta az ír - számol be a topagrar.com.

fotó: pxhere.com

Julia Klöckner német mezőgazdasági miniszter azonban megerősítette, hogy Németország számára döntő jelentőségű a magasabb környezetvédelmi törekvés. Utalt többek között a tagállamok szintjén kötelező környezetvédelmi többletvállalásokra, valamint az összes mezőgazdasági termelőre vonatkozó nem termelő földterület minimális nagyságára.

A jelenlegi ütemterv szerint az új EU Bizottság, dr. Ursula von der Leyen megválasztott elnöke alatt, decemberben léphet hivatalba; Hogan ezután új kereskedelmi biztosként a brüsszeli irodában fog dolgozni.

A távozó brüsszeli agrárvezető hangsúlyozta, hogy mindig is azt a nézetet vallotta, hogy a gazdák a megoldás részei, nem pedig a probléma részei, és ők is így látják magukat. Annak érdekében, hogy ezt a megközelítést életre keltsék, a KAP reform keretében nem szabad visszaesésnek jelentkeznie az éghajlat és a környezetvédelem terén.

Ellenkező esetben a mezőgazdasági termelőket szükségtelenül megfosztják attól a lehetőségtől, hogy részt vállaljanak a jövőbeli éghajlati és környezeti kihívások megoldásában.

agrotrend.hu / topagrar.com

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.