2020.05.25., hétfő , Orbán

Hírek

2018. május 19. szombat • 08:33

Kuba lehet az angol búzaexport egyik fő célpontja

A turizmus bővülésével Kubában egyre nő a búza iránti igény. Mivel a kubai éghajlat nem alkalmas búzatermesztésre, az ország növekvő keresletet mutat más országok búzája iránt. Az éves behozatal jelenleg eléri a 800 ezer tonnát. 

Nagy Britannia már a Brexit utáni időkre készülve, nagy erőkkel keres új kereskedelmi partnereket az Európai Unión kívül - számolt be róla blogjában a Syngenta. Így szemet vetett erre a piacra, és azon van, hogy búzát exportáljon Kubába. Ezért a Mezőgazdasági és Kertészeti Fejlesztési Testület (Agriculture and Horticulture Development Board, AHDB) küldöttsége a karibi szigetországban járt a közelmúltban, hogy megvizsgálja az brit búza lehetséges új exportpiacát.

A látogatás során aztán megállapították, hogy – miután a turizmus erőteljesen fellendülőben van, és a turisták szeretik megkóstolni a helyi söröket – az árpa és a komló exportlehetőségei is legalább olyan jók, mint a búzáé, bár ez utóbbira egyre nagyobb az igény.

A kubai búzabehozatal főként a sütőipar számára fontos, hiszen a turizmus fejlődésével egyre emelkedik a kenyérfélék iránti igény.

Tavaly az elmúlt fél évszázad rekordját érte el Kuba 4,7 millió külföldi fogadásával.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.