2021.11.27., szombat , Virgil

Hírek

2019. február 11. hétfő • 09:47

Különbség a mindennapi és a kitűnő között

Napjainkban a férfiak, akik figyelnek a megjelenésükre, úgynevezett stíluskövetként épülnek be a köztudatba. Nem céljuk, hogy azokká váljanak, viszont a társadalom ki van éhezve a szépre és a minőségire. Ugyanakkor bevallhatjuk: nincs túl sok belőlük.

Sokaknak ismerős lehet az a kijelentés, miszerint az igazi stílus ismérve, ha az nem csak másoknak szól, amikor egymagunk vagyunk, akkor is a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a stílus esszenciája bennünk keresendő.


 Az élet gyors tempója miatt kimagasló figyelmet és elismerést kap az, aki figyel a részletekre - fotó: Canissi Szabóság

Az erre való hajlamon és szokásokon dolgozni kell. Senki sem születik teljesen „készen” és mindig lehet jobb és még jobb. Napjainkban az elegancia és a jólöltözöttség egyenlő a mindennemű önkifejezéssel. Általa kommunikálunk és alkotunk véleményt

  • a világról,
  • a környezetünkről,
  • a rólunk alkotott képet is az öltözködésünk által alakítjuk.

Sok ember szerint a ruha nem fontos, vagy nem lehet megítélni elsőre egy személyt a ruházata alapján. Viszont

  • az elegancia,
  • a stílus,
  • az ápoltság jegyeihez

olyan tulajdonságokra van szükség, amelyek hajszálnyi különbséget érzékeltetnek és sugallanak. Különbséget a mindennapi és a kitűnő között. Rendszerint a jólöltözöttség és a lenyűgöző összeállítások mögött olyan személyiségi tulajdonságok állnak, mint

az önbizalom, önazonosság, céltudatosság, kitartás, kiforrott ízlés és a minőség igényére való törekvés.

A legfontosabb, hogy a férfi, aki ezt az utat járja és megtalálja a saját hangját a világban az

  • a környezetének,
  • a munkásságának és a szeretteinek

is a maximumot adja magából.


Ne feledjük, hogy a környezetünket mi alakítjuk és formáljuk a mintáinkra! - fotó: Canissi Szabóság

A tökéletes stílus nem csak tökéletes öltözetet takar. A jó stílusú férfi önazonos, ismeri a határait és azt, hogy mi áll jól neki. A legfontosabb tényezők természetesen mindig a részletekben rejlenek.

Összegyűjtöttünk öt olyan meghatározó alapelvet, amely a kifogástalan megjelenés alapjait képezi:

I. Az egyszerű néha több

Ez az íratlan szabály az élet bármely területén megállná a helyét, különösen, ha a ruhatárunkról van szó. A férfi öltözet esetében tanácsos három színt, vagy annál kevesebbet használni. A kiegészítő vagy ékszer terén is az aranyközépút javasolt, tehát maximum három ékszer a tanácsolt. Ebbe természetesen az óra is beletartozik.

II. Az elengedhetetlen minőség

Sok férfi úgy tartja, hogy a nőknek egyszerűbb változatosabban öltözniük. Ez egyrészt igaz, viszont a férfiak tarsolyában is van pár ütőkártya. Számukra a részletekkel való bánásmód és kidolgozottság lehet a kulcs.

Viszont ehhez szükséges pár minőségi alapdarab. Ahogyan fentebb már említettük, a kevesebb néha több, ez abszolút igaz a ruhák számát tekintve is. Egy egyedi, minőségi öltöny, ing, sportzakó vagy cipő minden esetben jobb döntés, mint sok fast fashion darab.

III. Soha ne becsüljük alá a részleteket

Minden, ami a stílussal kapcsolatos, az a részleteknél kezdődik. Egy férfi megjelenése a részletek által tud egyedivé válni, akár a formális öltözetet tekintve is.

A részletek által megadatik az a lehetőség, hogy az outfit bármilyen körülmények között az adott személyiséget tükrözze. A választásunk eshet egy díszzsebkendőre, egy mintás nyakkendőre, táskára, órára vagy szemüvegre.

IV. Fontos a megfelelő ruhaméret

Ha egy a ing vagy öltöny méretben nem találó, akkor sajnos az eredmény sem kifogástalan. A Canissi Szabóság is kiemelten figyel a konfencióméret-problémákra. 

V. A tökéletes lábbeli

A cipő öltözetünk szerves részét képezi. A stílus fontossága a mindennapokban sem elengedhető. A férfiak gardróbjában a cipő olyan, mint a nők esetében a táska, vagy az ékszer.

Egy jó cipő az öltözetünkkel harmóniát alkotva kell tökéletesítse az ouftittünket. Egy férfi stílusának a névjegye a részletekben rejlik. Azt is fontos megemlítenünk, hogy a minőségi bőrcipők ápolása elengedhetetlen tényezője a mindennapokban és a rólunk alkotott első benyomásban.

Canissi Tailoring
(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.