2022.10.02., vasárnap , Petra

Hírek

2018. augusztus 02. csütörtök • 13:59

Különlegességek várják az embereket Szentlőrinci Gazdanapokon

Augusztus 10-12-ig a mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikuma jelen lesz az eseményen.

Csaknem 420 kiállító mutatkozik be a Szentlőrinci Gazdanapokon, Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 10. és 12. között, 25. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - jelentették be a szervezők.


A Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát is a gazdanapokon rendezik meg - fotó: bmvk-gazdanapok.hu

Pohl Marietta, a szervezési feladatokat ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón közölte: az idei jubileumi vásár a szakma és a látogatók számára egyaránt vonzó lesz.

 - A mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikumát reprezentálják, illetve a helyi termékeket is népszerűsítik

- mondta Pohl Marietta.

Hozzátette, hogy ebben az évben a Horvát Köztársaság immár partnerországi minőségben képviselteti magát az eseményen, csaknem 50 kiállítóval.

A kiállítók többsége az idén is gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás, akik mellett őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár területén.

A további programokat az ügyvezető igazgató ismertette:

konferenciát tartanak a helyi termékekről és a precíziós gazdálkodásról, továbbá lesz állattenyésztési fórum is, illetve a baranyai mezőgazdasági szakközépiskolák számára vetélkedőt fognak tartani.

Győrvári Márk, az alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a digitális vásárok korában is nő a gazdaságilag fejlett országokban az expók kiállítási területe. 

Pohl Marietta elmondása szerint idén is legalább 25 ezer látogatót várnak a rendezvényre. Jelezte azt is, hogy a jubileum alkalmából a vásár területén 25 kínai császárfa csemetét ültetnek, amely a "hagyományos" lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű légköri szén-dioxidot képes megkötni.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.