2021.04.20., kedd , Tivadar

Hírek

2020. szeptember 22. kedd • 17:13

Lakópark közepén arat a gazda

Az új építésű házak lakóit egészen furcsa látvány fogadja, ha kinéznek az ablakon.

A nagy beruházások és a gombamód szaporodó épületek korát éljük, ennek pedig megvan a maga ára. A cégóriások és befektetők hatalmas termőföldeket vagy éppen erdőket vásárolnak meg, hogy aztán legyen hol felhúzni a megálmodott házakat - írja a femina.hu.

A gazdák és földtulajdonosok, bár nehéz szívvel, de általában belemennek az üzletbe, hiszen nagyon magas pénzösszegeket is kaphatnak a földjükért. Vannak viszont olyanok, akik hallani sem akarnak a területük eladásáról, de a már eltervezett építkezés sem mondható le emiatt.

Lakópark közepén arat a gazda

A lengyelországi Lublin város szélén néhány éve épült egy modern lakópark a Jantarowa utcában, ám a földbirtokosok közül volt, aki semmi pénzért nem vált meg szeretett területétől. A tervezett lakások építése ennek ellenére is megkezdődött, így most egészen szürreális látványt nyújt, ahogy a traktorok és kombájnok dolgoznak az épületek között.

Kívülállóként úgy tűnhet, hogy nagyon zavaró lehet a földművelés és az azzal járó zaj, de a lakók egyáltalán nem bánják, hogy erre a látványra ébrednek, hiszen így közelebb érzik magukat a természethez, mint ha egy belvárosi betondzsungelben élnének.

Szerencsére a gazda is hasonlóan pozitív véleménnyel van a lakókról, remekül kijön szomszédaival. Integetnek neki az ablakokból, ő visszainteget, néha fényképeznek vagy filmeznek a telefonjukkal, ami nem zavarja, még soha senki sem hívta a rendőrséget a hangos gépek miatt, és nem is volt rossz mondanivalója. Mivel Lublin külterületén több új lakótelepet is a termőföldek helyére terveztek, így biztosan előfordulnak még a jövőben ilyen helyzetek.

agrotrend.hu / femina.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.