2021.03.01., hétfő , Albin

Hírek

2020. szeptember 24. csütörtök • 16:29

Lecsófesztivál a termelői piacon

Lecsófesztiválra invitálták a vásárlókat és látogatókat Tatabányán. A rendezvény hangulatát a zene és az ízletes lángos is jobbá tették.

Lecsófesztiválra invitáltak vásárlókat és látogatókat a Gördülő Kosár Bevásárló Közösség termelői piacán. A Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom megyei Egyesületének Madách utcai központjában szervezett szüreti mulatság alatt a termelők és vásárlók hangulatát zene és az ízletes lángos mellett a lecsó tette még kellemesebbé. Válóczi Ferenc, az egyesület alelnöke, a kertgazdaság vezetője elmondta: a sorstársai által gondozott kert az idén sok meglepetéssel hálálta meg a gondoskodást - írja a kemma.hu.

fotó: wikipedia

– Nagy öröm a betakarítás. Érik a tök, a cékla és rekordméretűek lettek a paradicsomok. Van köztük több 80 dekagrammos, de leszüreteltünk egy 1,22 kilogrammos hatalmas paradicsomot is – mutatta büszkén Válóczi Ferenc a zöldséget, amelyet munkatársaival együtt kóstoltak meg. A méretes batyus paradicsom magját pedig elteszik jövőre, és elültetik majd. Az egyesület alelnöke hozzátette: minden évben próbálják kiválogatni a legszebb példányokat, amelyek magjai megalapozhatják a következő év termését.

piacon tizennégy, negyven kilométeres körzetből érkező termelő árulja portékáit. Naszályról kiváló tejtermékek, Tatáról házi rétesek közül választhatnak a vásárlók, de a rengetek friss zöldség és gyümölcs mellett fürjtojás és biokozmetikumok, levendulapárnák is kaphatóak. Kiváló lekvárok, mézek cserélnek gazdát, és nagy sikere van a gyerekjátszósaroknak is, ahol elfoglalhatják magukat a legkisebbek, amíg szüleik végigmustrálják a gazdag árukészletet.

– Ötödik éve működik csütörtökönként a piac, amelynek nyitvatartását vásárlóink kérésére meghosszabbítottuk, így már 14.30 és 18 óra között várjuk őket. Legközelebb egyébként csütörtökön szőlőpréselés zajlik majd a Gördülő Kosár termelői piacán.

agrotrend.hu / kemma.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.