2019.09.16., hétfő , Edit

Hírek

2018. szeptember 23. vasárnap • 11:13

Légköri jelenség okozta az idei szárazságot

A globális felmelegedés problémája már idén is érezhető volt, amit a jövőben fokozott öntözéssel próbálnak majd visszaszorítani.

Ez a jelenség okozta az idei aszályt - Idén óriási károkat okozott a nyári szárazság, de a jövőben változhat a helyzet.

Lehetséges áremelkedés a tojáspiacon - Szakemberek szerint a termelői árak esetleges növekedését csak kismértékben fogják érzékelni a fogyasztók.

Megfeleződött a hazai almafogyasztás - Felmérések szerint a magyar lakosság 30%-a nem fogyaszt rendszeresen gyümölcsöt.

A kampány az AM, az AMC, a NAK és a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Terméktanács együttműködésével valósul meg - fotó: Soós Lajos

Idegrendszeri tünetekkel járó betegség támadja a lovakat - A kórt a szúnyogok és a madarak terjesztik, védőoltással megelőzhető.

Létfeltétel és nincs alternatíva: öntözni kell! - De ez csak fenntartható módon történhet, vagyis csak annyi vizet használhatnánk fel, amit a természet pótolni tud. A kormány 2020-2030 között évente 17 milliárd forint állami forrást biztosít öntözési célú fejlesztésekre.

Tavaly 3,526 millió tonna haszonállat-takarmánykeveréket állítottak elő - Így pár százalékkal elmarad a 2016-os mennyiségtől.

Környezetbarát és megtérülő technológia az agrár logisztikában - A környezetbarát technológiák használata egyre szélesebb körben nyer teret az agráriumban. A társadalmi elvárásokkal párhuzamosan a szabályozás is ebbe az irányba tereli a vállalatokat. Miután nincs még egy olyan iparág, amelyre akkora hatással lennének a környezeti változások, érdemes folyamatosan nyomon követni az elérhető technológiai újításokat.

Hatalmas mennyiségű műanyaghulladék keletkezik a logisztikai feladatok során - fotó: Schoeller Allibert

Alighogy megjelent a sertéspestis Belgiumban, már 11 ország nem importál - Eddig a sertéshús mintegy kétharmadát szállították külföldre az európai országból.

Idén összeért a napraforgó és a kukorica aratása - Alacsonyabb árak, illetve csökkenő vetésterület jellemzi a napraforgót.

Az idő előtti lombhullás egyik oka - A Diplocarpon mali az egyik legjelentősebb kihívás a nyugat-európai almatermelők számára.

A termések felületén apró fekete foltok jelenhetnek meg - fotó: www. lfl.bayern.de

Folyamatosan csökken a hazai talajvíz szintje - Áder János szerint csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni.

Az öntözésfejlesztésen múlhat a jövő - A NAK szakmai napján részletesen körbejárták az agrárium aktuális kérdéseit.

Módosították az Erdő-környezetvédelmi kifizetések pályázati felhívását - Több ponton is változott a kiírás.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.