2019.08.21., szerda , Sámuel,Hajna

Hírek

2018. december 24. hétfő • 10:29

Legyen áldott a karácsony!

Kedves Olvasónk, Partnerünk, Barátaink!

Eljött újra a karácsony és hamarosan az új év napja is. Az üzletember, gazdálkodó, tanácsadó ilyenkor - ha pici nyugalma lesz, leül és végiggondolja az évet. Indult egy páros számú évszámmal teli bizakodással egy új gazdasági év. Elkezdődik gyorsan egy kiállítással, számtalan céges bemutatkozó, oktató rendezvénnyel folytatódik. Februárban immár hagyományosan kihirdetjük Az Év Agráremberét, aminek híre több tízezer emberhez jut el.

Megünnepeljük a húsvétot, elkezdődnek a tavaszi vetések, nagy az izgalom, talán jó év lesz az idén. Jön a termesztés java. Gépi munkálatok garmada, növényvédelem, tápanyag-utánpótlás, majd kezdődik a betakarítás. Vajon jó lesz az ára a repcének, gabonának? Közben állattenyésztési kiállítás, céges rendezvények, majd elkezdődik a Magyarország Legszebb Birtokának kiválasztása és szeptemberben a díjátadó.

Ismét tízezrek találkoznak szebbnél szebb birtokokkal. Hírét visszük ország világ számára, hogy micsoda csodás gazdaságok vannak Hazánkban. Ősszel a Szántóföld Napja alkalmával ünnepeljük a növénytermesztés rejtelmeit. Őszi kiállítások, megbeszélések és kukorica-betakarítás, újabb reménységgel, tervekkel.

El kell kezdeni az őszi vetésűek talajelőkészítését, vetését. Jön újra az izgalom, a várakozás. Sikerül a vetés? Lesz elég csapadék neki? Máris elérkezett az újabb év vége. Teli van az évünk az üzleti reménységgel.

A magánember éves ciklusában is a remény, a várakozás a mindennapok része. Vajon lesz új munkahelyem? Vajon ott jobb lesz a fizetés, ott jobban bánnak velem, vagy azt jobban szeretem majd csinálni? Reménykedünk, hogy szűkebb családunk, rokonaink, barátaink egészségben élnek, boldogok lesznek. Reméljük, hogy ha valamilyen betegség üti fel a fejét, akkor hamar eltűnik az életünkből.

Elérkezik az ádvent, amikor a keresztények a megváltó Jézus születését megünnepelendő várakoznak, reménykednek. Ilyenkor azok is elmennek templomba, akik egyébként nem jeleskednek ott. Kicsit magába száll mindenki. Üzletember, magánember egyaránt. Talán átgondolja mindenki, hogy méltó-e az örömre, egészségre, a sikerekre.

Talán sokakban megfordul a gondolat, hogy van mit jobban csinálni. Van több lehetőség az adakozásra, társadalmi szerepvállalásra. Ilyenkor nyitottabb a szív az elesettek támogatására. Csak a reménység van meg, hogy ez nem mindig csak karácsonykor lesz így. Összejönnek a családok, megbeszélik az évet, tervezik a következőt, sokan fogadalmakat tesznek. Reménykedünk egész éven át. Az új év mindig egy új reménység. A kor előrehaladtával a megpróbáltatások tapasztalatot adnak, a tapasztalat több türelmet, ami erényt kovácsol és ez az erény ad reménységet. Ahogy a Bibliában olvashatjuk:

"De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység." (Római levél 5,3-4)

Kollégáim és a magam nevében azt kívánom minden kedves Olvasónknak, Partnerünknek, Barátunknak, hogy karácsonykor a Jóistenbe vetett hit adjon erőt a megpróbáltatások viseléséhez, az örömök megéléséhez és a türelmes szeretethez és ez a soha el nem múló szeretet és reménység töltse el a szívét mindenkinek, adjon egy jobb évet, üzletemberként és magánemberként egyaránt.

Áldott karácsonyt, sikeres, reményteli és szeretetteljes új évet kívánok mindenkinek!

Mátrai Zoltán
tulajdonos – AGROTREND csoport

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.