2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Hírek

2019. május 05. vasárnap • 14:00

Lehetővé válhat az aszály elleni védekezés

Felfoghatatlan károkat okozott az aszály, most mégis lehetőség nyílik a védekezésére az öntözés használatával, amit vízhasználati díj nélkül lehet igénybe venni.

A szélsőséges időjárás ellenére kedvező az idei szamócatermés - A téli és a tavaszi fagyok idén nem okoztak érdemi kárt a szamócaültetvényekben.

Két héttel meghosszabbítják az agrártámogatások megőrzéséért indított petíciót - A KAP reform következményeként jelentősen drágulnának az élelmiszerek, szűkülne a kínálat, illetve kétes eredetű és minőségű import élelmiszerek lepnék el a hazai és az európai piacot.

Lehetővé válik az aszály elleni rendkívüli öntözési célú vízhasználat - Az aszály elleni öntözés ideje alatt sem vízkészlet-járulékot, sem vízszolgáltatási díjat nem kell fizetni.

Mielőbbi megoldást kell találni az aszály kezelésére - fotó: pixabay.com

Nagy segítséget kapnak a méhészek - A „beporzók évének” nyilvánította 2019-et Nagy István agrárminiszter. A rovarok megóvása érdekében a szaktárca több intézkedést is hozott. A tavalyi méhpusztulás okait folyamatosan vizsgálja a hatóság.

Bálint gazda 100 – „Legyünk hűek egymáshoz, becsüljük meg egymást”(videó) - Mindenki Bálint gazdájaként rendszeresen és közérthetően adta és adja át ma is tudását kertészeti témákban, ezzel az egész országot szolgálja.

A generációváltás volt a pápai agrárexpo központi témája - Jelentős érdeklődés mellett zajlott le a XXIII. Pápai Agrárexpo. A rendezvény középpontjában az agrárium egyik kiemelt kihívása, a generációváltás volt, amellyel a szakmai tanácskozások és az egyéb programok is foglalkoztak.

Szárazság okozta stressz? Mutatjuk a megoldást! - A 2019-es mezőgazdasági szezon aktualitása a kifejezetten száraz tavasz. Ezen időjárási körülmény okozta megnövekedett stresszint a növényekben egy negatív folyamatot indít el.

A növénykondícionáló megoldást nyújthat a szárazság ellen - fotó: KITE Zrt.

Taroltak a SZIE hallgatói a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójában - A jövő agrárszakemberei közül sokak számára az OTDK-n való szereplés az első nagy ugródeszkát jelenti.

A hazai sütőipar nyeresége megduplázódott az elmúlt 5 évben - A sütőiparban 1.100 vállalkozás működik, az itt dolgozók létszáma pedig meghaladja a 16 ezer főt.

Rovarfehérjék: az EU továbbra is vizsgálja a jóváhagyás bővítését - Az EU továbbra is stratégiai biztonsági koncepciót dolgoz ki a rovarfehérjék állati takarmányokban való felhasználására.

A nyári méhpusztulás okait vizsgálja a Nébih - A nem mézelő, beporzást végző méhek száma világszerte megtizedelődött.

A beporzás 99 százalékát ma már a méhészek által tartott mézelő méhek végzik-ábra: MTI

Hajdú-Bihar megyében is megjelent az afrikai sertéspestis - Hajdú-Bihar megye megfigyelés alatt álló területén három elhullott vaddisznóból mutatta ki április 29-én az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

Jövő hét végén már kapható a friss magyar szabadföldi szamóca - A különbség ízben is megmutatkozik az import termékekhez képest

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.