2022.12.08., csütörtök , Mária

Hírek

2022. június 29. szerda • 14:14

Lelőttek egy anyamedvét Szlovákiában

A medve két bocsával idegenforgalmi vendéglátóhelyek környékén barangolt a Tátra alatt. A tervek szerint hamarosan különleges munkacsoportot alakítanak a szlovákiai medveproblémák megoldására.

Az eset Liptószentmiklósi járásban, Pribylina-Hrdovo térségében történt. A problémás anyamedve két bocsával agresszív viselkedés jeleit mutatta – írja a Bumm.sk a szlovák Természetvédelmi Felügyelőség szóvivőjét idézve.

A medvék egyre délebbre költöznek Szlovákiában az Új Szó szerint: már a Nyitra környékén található Vajkmártonfalván is találkoztak egy egyeddel. Az oldalon június 19-én megjelent cikkben azt írják, ez annak a bizonyítéka, hogy nem tudnak gátat szabni a természetes szaporulatuknak, ezért „ha a környezetvédelmi minisztérium továbbra sem tesz semmi érdemlegeset, elképzelhető, hogy hamarosan egészen a Csallóközig is eljöhetnek”.

Fotó: wikimedia

Néhány nappal később jelent meg az oldalon a hír, mely szerint egy különleges munkacsoport alakul a medvék populációjának kordában tartására, mivel a települések közelében való jelenlétük sok konfliktust okoz. A tervek szerint a természetvédelemmel, erdészettel, mezőgazdasággal és az önkormányzatok ügyeivel foglalkozó képviselőkből álló munkacsoport július 31-én kezdi meg a munkát.

agrotrend.hu / Turista Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.