2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2019. február 03. vasárnap • 14:50

Lesz miből fejlődni, egyre több pénzt szánnak a tanyafejlesztésre

Várhatóan több milliárd forint jut idén a tanyafejlesztésre, így az agrárium is újabb fejlődésnek indulhat.

Beteg állatokat vágtak le Lengyelországban, majd exportálták - Magyarországra is ékezett marhahús a lengyel vágóhídról.

Az összes jelölt megérdemli a győzelmet - "Még az eddigi éveknél is színvonalasabb jelölések érkeztek, ami a magyar agráriumban rejlő óriási lehetőségeket kiválóan mutatja."

Lesz miből fejlődni, egyre többet szánnak a tanyafejlesztésre - Eddig 252 kérelem támogatásáról döntöttek, 1,3 milliárd forint összegben. A megítélt összege várhatóan a jövőben tovább emelkedik.

Viski József gazdafórumon tájékoztatott a Vidékfejlesztési Program keretében elérhető támogatásokról - fotó: AM

Fiatal gazdák! Fókuszban az IT-megoldások és a pályázatok - A rendezvénysorozat célja a fiatal gazdálkodók tájékoztatása az őket érintő a legaktuálisabb kérdések kapcsán.

A jövőbe repítette a tésztagyárat a legújabb innováció - Az ABB technológiájának segítségével a Gyermelyi két tésztagyárának kapacitása meghaladja a teljes magyarországi piac méretét.

Almapiac: nagyobb mennyiségről és jobb árakról tárgyalnának - Az Agrárminisztérium a gazdák partnere kíván lenni az almakérdés megoldásában. Kiemelt cél a forrásteremtés az ültetvénykorszerűsítés.

Újabb varroa atka elleni szert tiltottak be! - Kifejezetten mézelő méheknek szánt állatgyógyászati készítményt vontak ki a forgalomból.

A kivonás a termék minden gyártási tételére vonatkozik - fotó: Pixabay

Ezekre figyeljünk az ÉLIP-es pályázatok benyújtásánál! - Dolgok, amelyekről érdemes tudni a Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban című felhívásra való pályázás során.

Egyre súlyosabb a sertéspestis helyzete Romániában - A hazánkkal szomszédos ország újabb két nyugati megyéjében jelent meg a fertőzés.

Tiltott szőlőből készíttetne bort az Európai Bizottság - Egy magyar kezdeményezés akadályozta meg, hogy gyengébb minőségű szőlőfajtákból is lehessen bort készíteni.

Közös agrárpolitika: több munka, kevesebb támogatás? - A jelenlegi szintjükön kell megtartani a vidékfejlesztési forrásokat.

Nagy István szerint nem lehet ilyen körülmények között többet kérni a gazdáktól - fotó: Magyar Idők

Rekord született a kukorica versenyen! - A megmérettetés történetében először 16 t/ha feletti eredmények is születtek.

Nem zsákmányolják ki többé a gazdákat - A hazai gazdák sokat szenvedtek a nemzetközi kiskereskedelmi láncok döntései miatt.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.