2020.04.09., csütörtök , Erhard

Hírek

2019. szeptember 13. péntek • 09:36

Letették a Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep alapkövét

Az állatvédelem és az állatok jólétének javítása közös ügyünk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep alapkőletételén

A tárcavezető a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy az állatvédelem támogatására idén már 170 millió forintot fordíthat a tárca melyből 12 állatmenhely és 4 ebrendészeti telep korszerűsítése valósul meg, összesen több mint 60 millió forintból. Emellett további 5 millió forintot kap az Állatorvostudományi Egyetem a menhelyi kutyák ivartalanítására. Nagy István hangsúlyozta: a kormány teljes mértékben elítéli az állatkínzást, ezért szigorították 2013-ban az ezzel kapcsolatos bűncselekmények büntethetőségét - írja az Agrárminisztérium.

fotó: Fekete István

Az Agrárminisztérium minden rendelkezésre álló eszközzel segíti az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését a lakosság körében. Kiemelte: a tárca valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ebben a szellemben indított útjára számos olyan programot, amelyeknek célja túlmutat az állatvédelemre vonatkozó jogszabályi, előírások ismertetésén.

Nagy István arra is emlékeztetett, hogy 2017 óta a minisztérium kezdeményezésére a központi költségvetésben külön forrás áll rendelkezésre, amely 100%-ban állatvédelmi célokra fordítható. Kifejtette: az elmúlt években több száz elkóborolt kutya hazajutását segítette elő az ingyenes mikrochip leolvasó hálózat Budapesten.

A kutyabarát vendéglátóhelyek és önkéntes állatorvosok közreműködésével indított program országosra bővült, amihez a NÉBIH 55 chipleolvasó készülékkel járult hozzá.
A Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep alapkövét Nagy István agrárminiszter, Süli János tárca nélküli miniszter és Szabó Péter polgármester közösen tették le Hegyespusztán, ahol egy időkapszulát is elhelyeztek.

A beruházást az indokolta, hogy városában jelenleg működő állatmenhely erősen túlterhelt és nem felel meg a kor elvárásainak, így szükségessé vált egy új, önkormányzati tulajdonban lévő komplexum létesítése.

A fejlesztés két fő részből áll, amely keretében kialakítanak szociális és gazdasági épületeket illetve több kutya kennelt és futtatókat is.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.