2022.10.02., vasárnap , Petra

Hírek

2021. július 05. hétfő • 12:22

Lezárult a nevezés a Virágos Magyarország versenyre, több száz település vesz részt

Lezárult a nevezés az idén 28. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat - köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település - méretteti meg közterületeit, zöldfelületeit, parkjait - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel hétfőn.

A szervezőbizottság rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését. Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható - írja az MTI.

fotó: pxhere.com

Több százan pályáztak az MTÜ által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, amelynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat.

E pályázatok előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

Mint írták, a nagyközönség az idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, hiszen a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a rövidesen elinduló közönségszavazás is. A friss híreket a Virágos Magyarország Facebook oldalán lehet követni.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.