2023.06.03., szombat , Klotild

Hírek

2021. május 01. szombat • 10:24

Lezárult Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj közönségszavazása

Április 30-án zárult Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj közönségszavazása. A közönség szavazatai alapján első helyet ért el Bárány Péter Agrárinnováció kategóriában 1104 szavazattal, második lett Dr. Orlóci László Kertészet kategóriában 994 szavazattal és a dobogó harmadik helyén végzett Szakács Tamás szintén Agrárinnováció kategóriában 874 szavazattal. Gratulálunk a nyerteseknek!

Bárány Péter - Agrárinnováció

2004-ben szerzett diplomát a Debreceni Egyetem Agrármérnöki karán, de közben már a családi vállalkozásban is tevékenykedett a Baromfi Coopnál. Több területet megjárt, mint a kontrolling, az élelmiszeripar, majd az agrárintegráció, a tenyésztés, a takarmányozás, a keltetés és a hizlalás. Napjainkra az agrárterületek irányítása mellett a cég gazdasági ügyeit is felügyeli.

Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj Agrárinnováció kategóriájának döntőse: Bárány Péter from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Dr. Orlóci László - Kertészet

Dr. Orlóci László kertész unokájaként már középiskolai tanulmányait is gyümölcstermesztő szakirányon végezte, majd 1985-ben a Kertészeti Egyetemen faiskolai termesztés szakon szerzett diplomát. Tanulmányai alatt a tanszéken demonstrátorként dolgozott, hétvégeken kertfenntartási, metszési munkákat is végzett. Tanulmányai végeztével az ELTE füvészkertjében főkertészi feladatok ellátására kapott megbízást, 2004 óta pedig igazgatóként végzi az intézmény irányítását és fejlesztését. Közben más szakmai feladatokat is vállalt, így szinte az egész kertészeti ágazatot megismerte. 1986-ban saját vállalkozást is alapított, amelynek keretében faiskolát működtet, főleg növénynemesítőként.

Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj Kertészet kategóriájának döntőse: Dr. Orlóci László from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Szakács Tamás - Agrárinnováció

A Szarvason nevelkedett Szakács Tamás a kézilabdázás miatt került Debrecenbe, azonban sportkarrierje egy sérülés miatt hamar véget ért. A Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, később gazdasági újságíróként végzett. 1985-től lett a Hajdú-bihari Napló újságírója, 6 évig a gazdasági rovat vezetője. Érdeklődése a nyolcvanas évek végén fordult az üzleti élet felé. 1994-ben egy befektetőcsoport tagjaként többségi részesedést szerzett a Hajdúsági Sütödék Zrt.-ben, ma pedig a társaság és a köré épült vállalatcsoport döntő többségi tulajdonosa, vezetője. Az ezredfordulón kidolgozta a Smart Food (Okos Élelmiszer) élelmiszer-egészség koncepciót. Ennek lényege olyan finom élelmiszerek – főként sütő- és édesipari termékek –kifejlesztése, amelyek tudományosan igazoltan kedvező élettani, nem egyszer betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatást fejtenek ki a fogyasztókra. 

Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj Agrárinnováció kategóriájának döntőse: Szakács Tamás from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.