2022.12.01., csütörtök , Elza

Hírek

2021. december 16. csütörtök • 13:57

Lisztet kaptak a megyei gazdák búzájából

Több száz kiló lisztet kapott fejenként tizenöt Csongrád-Csanád megyei szervezet a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem nevű jótékonysági program jóvoltából. Az adományozó oklevelet szerdán vehették át.

Immár 11 éves a Magyarok Ke­­nyere – 15 millió búzaszem ne­­vű jótékonysági program, amelynek során 2021-ben is több ezer gazda ajánlott fel búzát a rászoruló magyar gyermekeknek és családoknak Magyarország te­rületéről és a Kárpát-medence magyarok lakta részeiről - írta a Délmagyar.

Csongrád-Csanád megyéből 524 gazda csatlakozott a programhoz, és összesen 27 ezer kilogramm bú­­zát adtak össze.  Ezt, ahogyan az összes többi felajánlott búzát is, a Szatmári Malom őrölte meg. Szél István – a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara megyei el­­nöke elmondta,  a helyi gazdák búzájából 17 és fél ezer kilo­gramm liszt lett, amelyből 6200 a központi raktárba került, hogy határon túli rászorulókat segítsenek vele, 11300 kilogrammot pedig szétosztottak a jelentkező megyei szervezetek között, amelyek mindannyian több száz kilónyi lisztet kaptak. 

Fotó: Délmagyar

Megyénkből az Ágota Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezete, a Magyar Máltai Szereteszolgálat Csongrád-Csanád megyei csoportjai, a Hódmező­vásárhelyi Roma Kisebbségi Önkormányzat, a Szeged Al­­sóváros Kultúrájáért Alapítvány, Az Élet Napos Oldalán Egyesület, a Szentes Felsőpárti Református Egyházközség, a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász, a Gazdasági Egyesület Hódmezővásárhely, Székku­tas Község Önkormányzata, a Vándorló Szeretet Karitatív Egye­­sület, az Együtt a Romákért Egyesület, a Derekegyház Közhasznú Egyesület és a Bástya Nyugdíjas Klub kapott lisztet. 

Az erről szóló adományozó oklevelet szerdán vehették át az érintettek az Ágota Alapítvány rendezvénytermében.  Az átadóünnepségen jelen volt Ja­­kab István, a Magyar Gazda­körök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke is, aki ki­­emelte, a program nem csupán a gabonáról szól, hanem az em­beri kapcsolatok erősítéséről és a nemzet közös építéséről is. 

agrotrend.hu / Délmagyar

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.