2019.09.17., kedd , Zsófia

Hírek

2018. március 01. csütörtök • 09:44

Ma érkezhet a jó hír a méhészeknek

A Méz-jelentésről szóló plenáris vita elkezdődött Európai Parlamentben, a végszavazásra ma kora délután kerül sor.

Jó hír jöhet az európai méhészeti ágazatnak! - írta sajtóközleményében Erdős Norbert. A néppárti politikus nagy támogatásra számít a plenáris szavazás során, hiszen az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságában a jelentés közel egyhangú megerősítést kapott.

Köztudott, hogy mind az európai méhészek, mind a méhészeti ágazat komoly bajban van, s nagyon várják, hogy az uniós intézmények megoldást kínáljanak gondjaikra. Nem is lehetne időszerűbb egy EP-jelentés elfogadása a témában - mutatott rá Erdős.

fotó:Pixabay

Sikeres méhészek és egészséges méhek nélkül nem lesz sem beporzás, sem méz Európában a jövőben, ezért ki kell állnunk egy olyan program mellett, amely garantálja a méhek és a méhészek megmaradását. Ez a program a méhészek segítségével fogalmazott, az összes parlamenti képviselőcsoport aktív közreműködésével formált törékeny egyensúlyon alapuló Méz-jelentés.

A mézhamisítás elleni küzdelem, a méhek hatékony és azonnali megvédése a valóban káros vegyi anyagokkal szemben, a méh-betegségek elleni fellépés vagy a méhészek igazságosabb uniós támogatásának az igénye mind olyan kérdések, amelyekre az EU határozott válasza nem halasztható tovább 

- hívta fel a figyelmet Erdős Norbert.

A Méz-jelentésről szóló plenáris vita szerda este körülbelül fél 9-től követhető az alábbi linken, a végszavazására csütörtökön kora délután kerül sor.

agrotrend.hu / EP - Erdős Norbert sajtóközleménye

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.