2021.05.11., kedd , Ferenc

Hírek

2020. július 04. szombat • 13:21

Ma indul a hajózási főszezon a Balatonon

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a Balatoni Hajózási Zrt. idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat.

A 2020. július 4-én kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 16 kikötőből, összesen 9 útvonalon indulnak a Balatoni Hajózási Zrt. településeket összekötő menetrendi hajójáratai - írja a Turista Magazin. Júliusban és augusztusban a két legkedveltebb útvonalon (Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony) naponta összesen 6-6 menetrendi járat indul majd a déli és északi partról is.

Fotó: wikimedia

A már előidényben is biztosított további átkelő járatok mellé bekapcsolódnak a forgalomba a part menti hajójáratok is. Így hajóval is el lehet majd jutni Keszthelyről, vagy Balatonlelléről, Balatonboglárról Badacsonyba, illetve Balatonboglárról akár Tihanyba, valamint a keleti medencében Balatonalmádiból is elindul a part menti járat Tihanyba.

Figyeljünk arra, hogy a tömegközlekedési eszközökre elrendelt kötelező maszkviselési szabály a hajók zárt utasterére vonatkozóan még jelenleg is érvényben van.

További információk a balatonihajozas.hu oldalon.

agrotrend.hu / Turista Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.