2021.03.09., kedd , Franciska, Fanni

Hírek

2020. szeptember 28. hétfő • 14:59

Magyar partnereket keres egy horvát halfeldolgozó

Magyarország egyike a három legnagyobb európai pontyelőállító országnak, ennek ellenére hiányoznak piacáról a frissen csomagolt pontytermékek. A piackutatások azt mutatják, hogy növekszik a kereslet a fix súlyú friss termékek (filé és steak) iránt a környező országokban. Éppen ezért egy horvát vállalat magyar partnereket keres.

A PP Orahovica vállalat üzletágai közé tartozik a növénytermesztés, az állattenyésztés, a gyümölcstermesztés, a szőlőtermesztés és a borászatot, valamint a haltenyésztés és a halfeldolgozás. A cég a legnagyobb horvát édesvízihal-termelő vállalkozás, amely több mint 4000 hektáron gazdálkodik. A PP Orahovica Kelet-Horvátország érintetlen természeti környezetében működik, az északi Dráva folyó és az északnyugati Papuk és Krndija hegyek lejtői között, közvetlenül az UNESCO Geopark Papuk peremén. Termelésük közönséges pontyokra (Cyprinus carpio) épül, de van pettyes és fehér busa, valamint amur is. Ezen kívül van még néhány más faj kisebb mennyiségben, mint például az európai harcsa és a csuka. A cég néhány évvel ezelőtt új halfeldolgozó üzemet is nyitott - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pixabay.com

A gyár HACCP és IFS szabványokkal rendelkezik. Bármilyen friss és fagyasztott halterméket képes előállítani, például kibelezett halat, steaket és filét ömlesztve vagy csomagolva. Emellett folyamatosan fejlesztik az olyan termékeiket, mint a füstölt ponty filé, a rántott termékek, pácolt hal.

További információ: Pavle Biuklija (sales manager); pavle pont biuklija kukac pporahovica pont hr; mob: ++385.99.27.06.945 (vpn 217); tel: ++385 33 63 86 55; fax: ++385 33 67 39 03
PP ORAHOVICA d.o.o., Pustara 1, 33513 Zdenci, Hrvatska; Adresa za korespodenciju: Stjepana Mlakara 5, 33515 Orahovica; www.pporahovica.hr

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.