2020.10.31., szombat , Farkas

Hírek

2020. július 13. hétfő • 16:33

Magyar siker a nemzetközi borversenyen

A világ legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő borminősítő eseményén, a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen idén júniusban kimagasló magyar siker született.

A franciaországi Bordeaux-ban 1976 óta megrendezett bormustrán 33 ország 3544 bora közül a csopaki Söptei Pincészet 2018-as, Varázslat nevű olaszrizlingje fehérbor kategóriában aranyérmet nyert. A Balatonfüred–Csopaki Borvidéken több mint 150 éves termelői hagyományokkal büszkélkedő Söptei családi pincészet nem először kap különleges elismerést a legjelentősebb francia borversenyen. 2017-ben egy száraz sárgamuskotállyal már elhoztak egy aranyat, és abban az évben még két ezüst- és két bronz­éremmel is díjazták boraikat - írja a veol.hu.

fotó: pixabay.com

A 2020-as megmérettetésen fehér bor kategóriában további kilenc magyar arany is született. A pincészet eredményesen szerepelt a XXIX. Balatonfüredi Borversenyen is: a Varázslattal, valamint a szintén 2018-as évjáratú, kései szüretelésű, Desszert nevű sárgamuskotállyal is aranyérmet nyert.

agrotrend.hu / veol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.