2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2017. május 15. hétfő • 14:09

Magyar termékek hódítják meg Újvidéket

Sikeresen indult a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár.

Május 13-án,szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját. A 7 napig tartó eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és magyar kiállító partnereivel vesz részt, összesen 88 négyzetméteren. A látogatók többek között olyan magyar termékekkel ismerkedhetnek meg, mint a különféle húsok és húskészítmények, sajtok, olajok, mézek, illetve alkoholos italok.

Fazekas Sándor (k) földművelésügyi miniszter és Juhász Attila (j2) szerbiai mezőgazdasági államtitkár magyarországi kiállítókkal az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron 2017. május 13-án. Magyarország kiemelt számú kiállítóval van jelen a vásáron. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár évek óta sikeres és a régió mezőgazdasági területén az egyik legfontosabb üzleti eseménynek számít. A résztvevők és a látogatók számának, a termékek és szolgáltatások promóciójának köszönhetően az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt a világ 60 országából a 10 legfontosabb mezőgazdasági kiállítás között tartják számon Európában.

2016-ban, a 83. kiállításon, 53.000 négyzetméteren 1500 kiállító mutatkozott be 125.000 vendég előtt. Magyarország számára kiemelt jelentőségűek a Szerbiával kiépített kapcsolatok és lehetőségek. A szerbiai piacon célunk a magyar termékek már meglévő jó hírére építve, további export növekedés elérése, különös tekintettel Szerbia csatlakozási szándékára az EU-hoz.

agrotrend.hu / AMC

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.