2020.05.25., hétfő , Orbán

Hírek

2018. február 05. hétfő • 10:13

Magyar termékek legjava Moszkvában 

Magyar termékek kínálatát mutatja be az Agrármarketing Centrum (AMC) Oroszország legnagyobb élelmiszer, ital és élelmiszer alapanyag szakkiállításán Moszkvában, a Prodexpo-n. Az embargó ellenére is nő a magyar agrárexport Oroszországba.

Az immár 25. alkalommal megrendezendő kiállításon egy 181 négyzetméteres közösségi standdal és 10 kiállítóval mutatkozik be Magyarország 2018. február 5-9. között.

Többek között kiváló magyar borokat és borkülönlegességeket, száraztésztákat, malomipari termékeket, olajos magvakat, konzerv termékeket, fűszereket, bodzát, illetve zöldségfeldolgozó gépeket és gépsorokat sorakoztatnak fel a hazai kiállítók a rangos eseményen.

A magyar stand a kiállítóknak nyújtott megjelenésen túl, tárgyalási lehetőséget is biztosít, ezzel is elősegítve az új gazdasági kapcsolatok kialakulását, valamint a meglévők erősödését

- tájékoztatott közleményében az AMC.

A mostani eseményen 63 országból 2342 kiállító mutatkozik be, 24 pavilonban, 28 tematikával, több, mint 100 ezer négyzetméteres területen. A korábbi években a látogatók száma jellemzően meghaladta a 60 ezret.

forrás: FM

A magyar élelmiszeripar nem csak termékeiben felel meg az igényes orosz piac igényeinek, de a magyar cégek befektetésekkel is erősítik jelenlétüket Oroszországban

– hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Szakkiállítás megnyitóján elmondott beszédében a tárca közleménye szerint.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz fogyasztók mindig is kedvelték a prémium magyar termékeket, a tokaji aszú, a libamáj vagy a magyar zöldség és gyümölcs máig ismertek és keresettek az orosz piacon. Ezt jól mutatja, hogy

harmadik éve folyamatosan nő a magyar agrárkivitel Oroszországba, a magyar és orosz cégek a beviteli korlátozások ellenére is megtalálták az együttműködési lehetőségeket.

A tárcavezető elmondta továbbá, hogy a GMO-mentes magyar mezőgazdaság a termékkivitelen kívül a közvetlen befektetések szempontjából is ígéretesnek látják Oroszországot, amely kiemelten érdeklődik a magyar technológia és tudás iránt a szektorban.

agrotrend.hu / AMC, FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.