2022.12.08., csütörtök , Mária

Hírek

2022. augusztus 12. péntek • 09:10

Magyarok Kenyere: az egész Kárpát-medencében segít

Az összetartozást a vetőmagok is megtestesítik. Így méltatta a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport vezetője. Nem csak a jelenlegi határokon belül, hanem Kárpátalján is segíti vetőmaggal az új élet sarjadását a cégcsoport. A Fejér megyei gazdák is csatlakoztak a kezdeményezéshez: a közösséget összefogó Szigli Zoltán, az Isztiméri Bakony Kft. ügyvezető igazgatója szerint a magyar gazdákra a nehézségek közepette is lehet számítani.

Idén is több ezer gazda ajánlott fel búzát a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban a rászoruló magyar gyermekeknek és családoknak. A Kárpát-medence magyar gazdái által felajánlott búza ünnepélyes összeöntésére Hajdúnánáson került sor. A rendezvényen mind a 19 magyarországi megye, a határon túli térségek és a diaszpórában élő magyarok is képviseltették magukat, szimbolikusan összeöntve a Magyarok Kenyere programban felajánlott gabonát.

De ezzel nem ért véget az esemény, a továbbiakban is vannak felajánlások. Erről nyilatkozott a Kossuth Rádió pénteki kora reggeli műsorában Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport vezetője és Szigli Zoltán, az Isztiméri Bakony Kft. ügyvezető igazgatója. Mint mondták: „ebben a jelenlegi helyzetben, az aszályos időszakban és a szomszédunkban zajló háború közepette kétszeres erőfeszítésre van szükség, mert most igazán fontos a segítségünk”. 

agrotrend.hu / növényvédőszer.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.