2020.10.26., hétfő , Dömötör

Hírek

2020. augusztus 07. péntek • 08:34

Magyarok Kenyere: kétszáz zsák búzával járul hozzá a Talentis Agro Zrt.

Mintegy 200 búzával járul hozzá a Magyarok Kenyeréhez a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. Az idén tíz éves múltra visszatekintő programban 89 ponton várják a gazdák felajánlásait, az összegyűlt gabonát húsz malomban őrlik majd meg. A Talentis Agro Zrt. már tavalyi megalakulásakor is hozzájárult adományával a kezdeményezés sikeréhez, idén az ország tíz különböző pontján működő agrárvállalkozása csaknem 10.000 kg, azaz 10 tonna búzát ajánl fel.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl.

A 2011-ben részt vevő száz gazda még 10 tonna búzát adott össze, 2019-ben pedig már 5668 adományozó járult hozzá 790 tonna kenyérgabonával a jótékonysági akció sikeréhez.

Fotó: Talentis Agro

A Mészáros Csoporthoz tartozó agrárvállalkozások mintegy 200, nemzeti színű szalaggal átkötött búzával teli zsákot adnak át a hozzájuk legközelebb eső átadási pontra. Az adománnyal kapcsolatban Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A szélsőséges időjárás ellenére a betakarítás rendben halad és jók a termésátlagok, ezért az étkezési búza kiváló minőségű. Ilyen első osztályú búza kerül a programban részt vevő szántóföldi növénytermesztő cégektől a zsákokba” – fejtette ki Makai Szabolcs, aki hozzátette: „a búzaösszeöntés az összefogás jelképe. Ezekben a felemelő pillanatokban arra gondolunk, hogy kemény és kitartó munkával milyen sokan dolgoznak Kárpát-medence szerte a mindennapi kenyérért. Ezt teszik nap, mint nap a növény- és állattenyésztő telepeken dolgozó munkatársaink is, akiknek komoly része van a sikerben. A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jövőre is számíthat ránk” – fogalmazott a cégvezető.

A Mészáros Csoporthoz tartozó agrárcégek közül az Agrosystem Zrt., az Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Felcsút Mg. Kft., a Gödöllői Tangazdaság Zrt., a Hidasháti Mg. Zrt., a Kunhalom Agrária Kft., a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mg. Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt., valamint az Opus Globál Nyrt. portfoliójába tartozó Csabatáj Zrt. vesz részt a gyűjtésben.

Az ország 89 pontján július 1. és augusztus 20. között összegyűjtött búzát húsz malomban, köztük a szintén a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó Aranka Malomban őrlik meg, államalapításunk ünnepére pedig ebből a lisztből sütik majd a Magyarok Kenyerét.

agrotrend.hu / Talentis Agro

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.