2020.05.26., kedd , Fülöp,Evelin

Hírek

2019. augusztus 10. szombat • 17:37

Magyarok Kenyere program: A búzaösszeöntés ünnepe a magyarság ünnepe is!

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot.

A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák. A MAGOSZ és a NAK idén Nemeshanyban, a Csizmadia Vízimalom területén tartotta a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei Összeöntés Ünnepét.

A Magyarok Kenyere Program tisztán jelképezi a nemzeti összefogást - fotó: agrotrend.hu

Az eseményen köszöntőt mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Jakab István, a MAGOSZ és Győrffy Balázs, a NAK elnökei, Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője valamint Gergely István, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumának erdélyi tagja. A beszédek után a búza szentelése, megáldása majd látványörlés szerepelt a programban.

 

Farkas Sándor beszéde elején kiemelte, hogy a magyar nyelvben a búza és az élet egyet jelent.

 

fotó: agrotrend.hu

 

- A Magyarok Kenyere program méltó módon készíti elő nemzeti ünnepünket, Szent István ünnepét, mely az új kenyér és a nemzeti összetartozás ünnepe is - mondta a miniszterhelyettes. - Jobban meg tudjuk becsülni a gazdák nagylelkű adományait, ha figyelmbe vesszük, hogy az idei év időjárása nem volt túl kedvező a búzatermelőknek. Ők mégis adtak, higy ezt a példaértékű, nemzetegyesítő ügyet szolgálják.

 

A Kárpát-medencei magyar gazdák összefogása révén a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program valamennyiünk számára az összetartozás egy különleges példája mondta köszöntője kezdetén Jakab István.

 

fotó: agrotrend.hu

 

- A jótékonysági kezdeményezés azt is üzeni számunkra, hogy egy kenyéren él az ország örömben, bánatban és az ünnepen is - így a MAGOSZ elnöke. - Egy kenyéren élünk, vagyis kölcsönösen felelősséget vállalunk egymásért, hogy mindenki asztalára jusson kenyér, és segítenünk kell egymást, hogy mindenki emberhez méltó életet tudjon élni. Köszönöm minden adományozónak, hogy közreműködött e nemes törekvés megvalósításában.

 

fotó: agrotrend.hu

 

Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerint a Magyarok Kenyere program megmutatta és megmutatja, mennyi segítő szándék rejlik a gazdatársadalomban és, hogy e szándék mekkora energiákat képes megmozgatni egy nemzeti ügy érdekében. 

 

- A kezdeményezés hozzájárul a szükségben  élő magyar közösségek megtartásához, megerősítéséhez - fogalmazott az elnök. - Bizonyítja a nemzet összefogási képességét, egymás iránt érzett felelősség vállalást. A NAK-ban zajló tevékenységek közül ez az egyik legkedvesebb mindannyiunk számára, hisz aki egyszer ráérez mekkora öröm jó dolgot cseekedni, az többé nem tér le erről az útról!

 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.