2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Hírek

2016. augusztus 21. vasárnap • 14:00

Magyarok Kenyere ünnepség Kunszentmártonban

El kell ismernünk és meg kell becsülnünk azt, hogy több mint 1000 éve a magyar földművesek teszik le az asztalra minden magyar kenyerét és tartják fenn munkájukkal, értékrendjükkel a magyar nemzetet - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kunszentmártonban, a Magyarok Kenyere ünnepségen.

 A tárcavezető kiemelte, az európai országok közösségén belül azok a nemzetek maradnak meg és lesznek sikeresek a harmadik évezredben, amelyek megtalálják az állam erős tartópilléreit. Fazekas Sándor szerint sorfordító idők előtt állunk, másfél hónap múlva nemzeti létkérdésünkről szavazunk. Szavazzunk az 1000 éves keresztény Magyarország mellett, a betelepítés ellen - hangsúlyozta a földművelésügyi tárca vezetője.

Fazekas Sándor elmondta, idén is jó lett a búzatermés. A magyar gazdák közel egymillió hektárról takarították be az őszi búzát. A termés mennyisége meghaladta az 5,2 millió tonnát, ezzel elérte a 2015-ös magas szintet. Kiemelkedő volt a búza hozama, 5,4 tonna/hektáros hozamra korábban még nem volt példa. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4,7 tonnát takarítottak be hektáronként.

 A Magyarok Kenyere program olyan jótékonysági kezdeményezés, amely összefogja az anyaországi és a határon túli magyarokat. A Kárpát-medence magyarlakta részeiről összegyűjtött búzából készült lisztet és kenyeret gyerekek kapják meg.

 A földművelésügyi miniszter köszönetet mondott a nagylelkű adományozóknak, a gazdáknak, hogy az összefogásnak köszönhetően bőséggel jut kenyér minden gyereknek a Kárpát-medencében.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.