2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Hírek

2016. november 05. szombat • 15:55

Magyarország az unió és Tunézia közötti partnerség fejlesztését szorgalmazza

Magyarország érdeke az afrikai fejlődésben rejlő kölcsönös előnyök kiaknázása, ezért a magyar kormány továbbra is szorgalmazza az Európai Unió és Tunézia között meglévő stratégiai partnerség fejlesztését.

Magyarország érdeke az afrikai fejlődésben rejlő kölcsönös előnyök kiaknázása, ezért a magyar kormány továbbra is szorgalmazza az Európai Unió és Tunézia között meglévő stratégiai partnerség fejlesztését - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a tunéziai külügyminiszterrel, Hemaisz Dzsinauival folytatott tárgyalásán. Az agrárminiszter kiemelte: Magyarország az agrár-felsőoktatás területén évszázados tapasztalatokkal rendelkezik, emlékeztetett arra, hogy Mosonmagyaróváron jött létre a kontinens első agráregyeteme, és a magyar állatorvos képzés egyre több külföldi hallgatót fogad. Tájékoztatta tárgyalópartnerét, hogy a Stipendium Hungaricum programban a következő tanévtől 50 százalékkal nő a megpályázható ösztöndíjak száma, ami jelentős lehetőségeket rejt az agrár-felsőoktatás számára is.

Fazekas Sándor szólt a globális klímaváltozás problémájáról, amelynek negatív hatásai Magyarországot is halmozottan érintik, ezért nagy erőfeszítéseket kell tenni a problémák komplex kezelésére. A víz kiemelt szerepét jelzi, hogy Magyarország az idén novemberben másodszorra rendezi meg Áder János köztársasági elnök védnökségével a Víz Világtalálkozót, amely a vízproblémák orvoslását szolgáló innovatív megoldások kérdéskörét járja majd körül. A tárcavezető jelezte, hogy Magyarország örömmel osztja meg az erdőgazdálkodással kapcsolatos magyar jogszabályi és intézményi háttér tapasztalatait a tunéziai szaktárcával. A tunéziai külügyminiszter négynapos, péntekig tartó látogatása alatt több állami vezetővel tárgyalt.

agrotrend.hu / magyarhirlap.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.