2021.05.14., péntek , Bonifác

Hírek

2019. május 20. hétfő • 22:16

Magyarország Legszebb Birtoka kerestetik!

Minden indulónak köszönjük a versengésre való jelentkezést, a döntősökkel pedig találkozunk hamarosan!

Május 13-án a Magyarország Legszebb Birtoka Díj támogatói a Fővédnök, Jakab István meghívására, megbeszélésre érkeztek a Parlamentbe .
A támogatói csapatot, benne a médiatámogatóinkat, egy impozáns teremben fogadta Alelnök úr, köszöntötte a csapatot és örömét fejezte ki, hogy idén is elindul ez a nemes versengés a legszebb birtok díjáért. Reményét fejezte ki, hogy a jelöltekhez idén is szép számú zsűri látogat majd el és bölcs döntéssel születik meg majd az eredmény.


fotó: Mátrai Zoltán

A megbeszélésen szóba került, hogy az előzsűrizésen csak személyesen vehet részt mindenki és az ott elhangzottak alapján születnek meg a döntősök. A megbeszélést egy impozáns ebéd követte.

Személyes megjegyzésem az esemény kapcsán: keveseknek és azoknak is ritkán adatik meg már egy megbeszélés is az Országgyűlés épületében, főleg Alelnök úr tárlatvezetésével egybekötve. A díszebéd pedig valami elképesztően jó élmény volt.

A hely, amit eleink több mint 100 éve építettek Európa egyik legimpozánsabb épülete lett. Történelmi viharaink helyszíne. Az ott dolgozók a háborúkban is védték az épület kincseit, értékeit.
A Ház, ma szinte teljesen eredeti pompájában helyreállítva, várja a látogatókat és az oda dolgozni érkezőket. Nagy élmény a Házba érkezni megbeszélésre, baráti találkozóra. Az épület szépsége, az öltözetek eleganciája, a hely szelleme, a vendéglátó személye és a csapat összetartása és barátsága fontos része annak a versengésnek, mely csak most kezdődik igazán. A látogatás sok új energiát, élményt és ötletet adott a folytatáshoz és megerősített mindannyiunkat, hogy jó úton járunk! Azt hiszem a csapat minden tagja nevében mondhatom, hogy köszönjük Alelnök úr!

Május 17-én folytattuk a munkát, immáron Pomázon. Összejött a zsűri a jelöltek közül a döntőbe válogatni a jelentkezőket. Bátran mondhatom, hogy évről-évre erősebb a mezőny.


fotó: Mátrai Zoltán

  • Idén 55 jelöltünk volt, ami hasonlatos szám a tavalyihoz.
  • 33-an fogadták el a jelölést,
  • 12-en nem érezték még alkalmasnak a birtokukat a versenyre,
  • a maradék 10 jelölt pedig  nem küldött elegendő anyagot nekünk.

Minden jelöltet felkerestünk telefonon, képeket kértünk tőlük, bemutatkozó anyagot készítettünk róluk. Az így elkészült mintegy

300 oldalas anyagból a majd 30 fős megjelent zsűri az egyes jelöltek felolvasása és képeik megtekintése után megszavazta a 3 döntős jelöltet, akiket meglátogatunk majd gazdaságuk helyszínén.

A szavazást sok esetben lobbi előzte meg, ahol a jelölt gazdaságot, ha ismerte valaki, szólt az érdekében. Fontos információk ezek, mert így sokkal jobban tudunk megítélni helyzeteket, gazdaságokat.


fotó: Mátrai Zoltán

Sokszor nagyon szoros versenyben, de kialakult a döntősök sora.

Hamarosan minden döntős megkapja levelünket a birtoklátogatások tervezett időpontjáról és majd az augusztus 31-i gálaestünk részleteiről is.

A döntőbe nem jutott jelölteket nem publikáljuk, mert szeretnénk, ha akár jövőre újra indulhatnának, hiszen gyönyörű birtokaik vannak és remek munkát végeznek ők is, de csak véges számú döntősünk lehet.

Minden indulónak köszönjük a versengésre jelentkezést, a döntősökkel pedig találkozunk hamarosan.

Az idei versengés során támogatóink:

A Kertcenter és a SSangyoung márka forgalmazója a WAE Kft., valamint a Stiga gépek is díjunk támogatói.

Médiaoldalról az Új Mezőgazdasági Magazin, Az Agrárágazat havilap, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó, a HírTv és persze az AGROTREND csoport erősítik a kommunikációt.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.