2020.07.11., szombat , Nóra, Lili

Hírek

2016. szeptember 13. kedd • 18:00

Magyarországra látogat a német szövetségi agrárminiszter

Az EU mezőgazdasági minisztereinek tanácsülésén Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbeszélést folytatott Christian Schmidt német szövetségi agrárminiszterrel, akit a jövő héten hivatalos látogatáson fogad Magyarországon, a Békekenyér elnevezésű szarvasi rendezvényen.

A rendezvényt a német agrártárca indította el - a kelet-közép-európai társminisztériumokkal együttműködésben - 2014-ben, 25 évvel a berlini fal és a vasfüggöny lebontása után, ezzel is elismerve Magyarország, és a térség többi országának szerepét a német újraegyesítés létrejöttében. 

Az első berlini eseményt követően minden évben más kelet-közép-európai EU tagország ad otthont a rendezvénynek. Ez év szeptemberében Szarvason találkoznak a miniszterek, hogy a hagyományoknak megfelelően az egyes tagállamokban megtermelt rozsból megsüssék az Európa egységét szimbolizáló Békekenyeret. A rendezvényen – amelyen a német miniszter mellett több uniós tárcavezető, és az Európai Bizottság magas rangú tisztviselői is jelen lesznek – konferencia keretében vitatják majd meg a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövőjének lehetséges irányait.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.