2022.10.05., szerda , Aurél

Hírek

2020. május 12. kedd • 16:06

Malacot és tápot is loptak a sertéstelepről

A szanki sertéstelep állatgondozója három ismerősének „megengedte”, hogy éjszaka malacokat és tápot fuvarozzanak el. Közel 4 millió forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

Vádat emeltek négy férfival szemben, akik egy szanki sertéstelepről négy hónap leforgása alatt mintegy 3,7 millió forint értékben malacokat és tápot loptak - írja a baon.hu.

fotó: pixabay.com

Az ügy elsőrendű vádlottja 2018 nyarán állatgondozóként dolgozott egy szanki sertéstelepen, ott is lakott, feladata az állatok ellátása és a telep őrzése volt. Kitalálta, hogy úgy jövedelmét úgy egészíti ki, hogy a telepen tartott jószágokból, valamint és a malacnevelő tápból alkalmanként kisebb mennyiséget elad, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül.

– E célból felvette a kapcsolatot az ügy további vádlottjaival, akik a rendszeres és jelentős haszonnal kecsegtető ajánlatot elfogadták – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A malactolvajok telefonon egyeztettek a szállításokról, majd éjszaka, a megbeszélt időben utánfutóval vagy zárt furgonnal a telepre hajtottak és alkalmanként 15-20 egyed 30 kilogrammos malacot vagy néhány 100 kilogrammos sertést vittek el, míg a táptornyokból több körben összesen több mint 1 millió forint értékű tápot. A „vevők” a lopott jószágok és táp tényleges értékének töredékét fizették meg az állatgondozónak.

fotó: wikipedia

A négy vádlott négy hónap leforgása alatt mintegy 3,7 millió forint kárt okozott a sertéstelep tulajdonosának. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja őket, és felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz részükre. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.