2019.01.19., szombat , Fábián,Sebestyén

Hírek

2018. november 09.

Már elindult a vizsgálat a baromfitollal szennyezett virsli miatt

Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében.

Közölték, hogy a szennyezettség miatt kifogásolt termékkel kapcsolatos Facebook-bejegyzést a Nébih ügyfélszolgálatára is továbbították a vásárlás helyének megjelölésével. – A közérdekű bejelentést hatóságunk – az általános eljárásnak megfelelően – azonnal átadta kivizsgálásra a forgalmazás helye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szakembereknek. A vizsgálat még folyamatban van – írja a Magyar Idők.


Szlovákiában került előállításra - fotó: pixabay.com

A Nébih azt is közölte: a vonatkozó jogszabály értelmében amennyiben egy élelmiszer undort keltő, fogyasztásra alkalmatlannak kell tekinteni. Így ha a vásárlás helyén még van készleten a kifogásolt termékből, azt a hatósági ellenőrök kivonják a forgalomból, és a nyomon követési vizsgálat alapján megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy máshol se maradhasson forgalomban a termék.

– Tekintettel arra, hogy a tollal szennyezett húskészítményt Szlovákiában állították elő, a Nébih a tagállamok által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztórendszer segítségével értesíti az előállító tevékenységét felügyelő szlovák hatóságot. Az előállító létesítményben az ottani hatóságnak kell feltárnia a hiba okát, és megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló szennyezés – hangsúlyozta a Nébih.

Emlékezetes, a napokban egy magánszemély írt Facebook-bejegyzést arról, hogy valószínűleg csirkétől származó fehér tollakat találtak egy Szlovákiából importált, vákuumcsomagolt virsliben. Az illető szerint akármelyik virslit vágná fel a csomagból, mindegyik tele van ilyen fehér tollal, ezért a fogyasztóvédelemhez fordult, és a bejelentéshez fotókat is csatolt.

agrotrend.hu / Magyar Idők

  • 2018. november 09.
  • TÉMA: Hírek  
  • CÍMKÉK:

Fókuszban
Rengeteg agrárszakember élete követendő

Rengeteg agrárszakember élete követendő

Az Év Agrárembere kitüntető díj során ilyen példamutató embereket ...

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint György eklektikus élete során vezetett állami gazdaságot, ...

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

A január 20-ig tartó online szavazás győztese Az Év Agrárembere ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.